Wenteltrap op maat | Doe hier je inspiratie op!

Wenteltrappen worden door hun ronde wokkelvorm vaak verward met spiltrappen. Een wenteltrap lijkt inderdaad wat op een spiltrap, maar toch zijn er grote verschillen. Een wenteltrap heeft namelijk in tegenstelling tot een spiltrap geen spil of paal waar de treden omheen lopen. De traptreden worden daarom anders bevestigd.

In deze blog leest u meer over de wenteltrap en de mogelijkheden voor dit type trap op maat.

Unieke vormgeving

Een wenteltrap wordt gekenmerkt door een unieke en zeer specifieke vormgeving. De afwezigheid van een spil geeft de trap een open en ruimtelijke uitstraling, waardoor deze trap het beste tot zijn recht komt in een grote ruimte. Vandaar dat de trap vooral geplaatst wordt in kantoorpanden, winkels en ruime woningen. Daarnaast komt de trap goed tot zijn recht langs een ronde pui of gevel.

 

De afwezigheid van een spil betekent dat de trap aan strenge constructieve eisen moet voldoen. De krachten moeten in het trapframe zelf worden opgevangen waardoor er meestal gekozen wordt voor een metalen basisconstructie.

Soorten wenteltrappen

De meest voorkomende wenteltrap is de uitvoering met twee gebogen zijbomen waartussen de treden zijn bevestigd. Er bestaan ook wenteltrappen waarbij de traptreden zijn bevestigd aan een onderboom. Trappen met een onderboom worden ook wel middenboomtrappen genoemd.

De zijbomen of onderbomen van een wenteltrap zijn meestal gemaakt van plaatstaal. De traptreden van een wenteltrap kunnen van vrijwel elk materiaalsoort zijn. Ook glazen traptreden en traptreden van natuursteen behoren tot de mogelijkheden.

Doordat er veel keuzemateriaal is, is vrijwel elk soort wenteltrap mogelijk.

Muizenboomtrap plaatsen als wenteltrap

De muizenboomtrap is een populaire trap die door de getrapte trapbomen een kenmerkende vorm heeft. Het is een van de populairste trappen binnen het assortiment van TrappenXL.

Lees ook: De muizenboomtrap: een populaire trap in ons assortiment!

Het is mogelijk om de muizenboomtrap als wenteltrap of spiltrap te plaatsen. De combinatie van stalen getrapte trapbomen en de ronde wokkelvorm maakt dit type trap een echte eycatcher!

Decoratieve balustrades

Een wenteltrap is pas echt af met een mooie balustrade en trapleuning.

Door de spiraalvorm van een wenteltrap lopen de balustrade, de eventuele tussenregels en trapleuning in dezelfde gebogen vorm mee omhoog. Hierdoor wordt de spiraalvorm extra benadrukt en dit geeft een wenteltrap een sierlijke en elegante uitstraling.

Een wenteltrap kan gecombineerd worden met verschillende soorten balustrades; de mogelijkheden zijn groot. Zo kan een wenteltrap gecombineerd worden met een balustrade van hetzelfde materiaal en dezelfde stijl als de rest van de trap, maar dit hoeft niet. Het combineren met een ander materiaal en andere stijl kan juist zorgen voor een speels effect en dynamisch ontwerp.

In een balustrade van een wenteltrap worden vaak stalen tussenregels geplaatst. Dit zorgt voor een chique uitstraling en door openingen in de balustrade krijgt de trap een licht en ruimtelijk gevoel.

Met een volledig dichte balustrade lijkt het juist alsof de trap en trapleuning in elkaar overvloeien waardoor een mooi en sluitend geheel ontstaat.

Een glazen balustrade zorgt voor een strakke transparante uitstraling en past goed in een modern interieur.

Wenteltrap op maat

De mogelijkheden voor een wenteltrap op maat zijn groot. Elke wenteltrap is daardoor uniek en volledig te ontwerpen naar uw wensen en eisen.

TrappenXL heeft veel ervaring met het ontwerpen en bouwen van wenteltrappen op maat. Elke trap is kwaliteit maatwerk en van het hoogste afwerkingsniveau.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze wenteltrappen? Of wilt u graag een prijsindicatie voor uw wensen ontvangen? Kom dan langs in onze showroom of vraag direct vrijblijvend een offerte aan via onze contactpagina. Eén van onze specialisten staat u graag te woord.

 

Ons assortiment & een indicatie van de wenteltrap prijzen

Bent u benieuwd naar wenteltrappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten