De rechte trap is de meest eenvoudige en daarmee ook de meest toegepaste trapvorm. Door zijn eenvoudige vormgeving is het één van de mooiste trappen om als ontwerper mee aan de slag te gaan. Het basic lijnenspel van deze trap geeft een grote diversiteit aan mogelijkheden voor het ontwerp. Voorbeelden van een rechte steektrap zijn: de middenboom trap, de zwevende trap en de muizenboom trap. Naast het hiervoor genoemde voordeel is de rechte trap, in een vergelijkbare uitvoering, ook goedkoper dan een trap die uitgevoerd is met één of meerdere draaien.

rechte trap

Een ander voordeel is dat de rechte trap het prettigst beloopbaar is van alle trappen. Ook kunt u grote objecten, zoals bijvoorbeeld een kast of een bed, eenvoudiger langs een rechte trap naar boven of naar beneden verhuizen dan langs een draaitrap.

Met name de laatste jaren houden architecten bij het ontwerp van een woning steeds vaker rekening met de trap. Was het vroeger vaak een ondergeschoven kindje, waarbij de trap een noodzakelijk object was in een woning, tegenwoordig wordt de trap steeds meer als een ornament in de woning gezien. De trap mag meer ruimte innemen en een goede architect houdt hier ook rekening mee.

rechte trap

Het ontwerpen van een rechte trap

Vaak krijg ik van klanten de vraag om een minimalistische rechte trap voor hun woning te ontwerpen. Het is in iedere unieke situatie weer een uitdaging om een klantspecifieke designtrap te bedenken. Dit begint vaak met een bezoek van de klanten aan onze showroom, waar diverse rechte design trappen staan opgesteld. Na een inventarisatie van de wensen en mogelijkheden volgt een uitgebreide rondleiding door onze showroom waarna in de meeste gevallen het basisontwerp kan worden vastgesteld. Daarna volgen de details en de kleurstelling aan de hand van diverse voorbeelden en monsters. Ook dit laatste traject is zeer belangrijk voor het gewenste eindresultaat. Het zou heel jammer zijn om bij een mooi trapontwerp een verkeerde kleurstelling te kiezen.

Hopelijk heb ik met het bovenstaande relaas u voldoende geënthousiasmeerd om een bezoek aan onze prachtige showroom in Hoogeveen te brengen.

Als goedkoop alternatief voor een rechte designtrap bieden wij onze rechte Economic-Line trappen in de webshop aan. Deze trappen hebben naast hun relatief lage prijs het voordeel dat ze eenvoudig zelf te monteren zijn. Ook van deze Economic-Line trappen hebben wij een voorbeeld in onze showroom staan.

Ons assortiment & een indicatie van de rechte trap prijzen

Bent u benieuwd naar rechte trappen, die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht een indicatie van de prijs? Bekijk deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Assortiment Bekijken