Nieuwe wenteltrap

De wenteltrap is een rondlopende trap zonder dat er een fysieke spil wordt toegepast. Wenteltrappen worden veelal gebruikt in kantoorpanden en winkels, maar kunnen ook in een woning worden geplaatst indien er voldoende ruimte aanwezig is. Wanneer er te weinig ruimte beschikbaar is voor een wenteltrap, dan is een spiltrap een passend alternatief.

Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Hieronder vindt u een overzicht van een groot aantal wenteltrappen, die wij reeds voor onze klanten op maat hebben gemaakt. Zoals u kunt zien is hierbij gebruik gemaakt van diverse materialen in verschillende settings.

De wenteltrap, een fraai vormgegeven trap in wokkelvorm!

De wokkelvorm is kenmerkend voor deze bijzondere trap. Door het toepassen van meelopende regels in de balustrade wordt de spiraalvorm versterkt. De meeste wenteltrappen worden met zijbomen (gewalste stalen strippen) uitgevoerd. Ook een middenboomtrap is als wenteltrap uit te voeren.

Wat moet u weten

1

Voor- & nadelen van wenteltrappen

Elk type trap brengt voor- en nadelen met zich mee.
Voor de wenteltrap zijn de volgende van toepassing:

Zeer specifieke en unieke vormgevingNeemt veel ruimte in beslag
2

Wenteltrap kopen bij TrappenXL

De wenteltrappen van TrappenXL worden volledig in eigen beheer gerealiseerd op maat. Dit betekent dat wij vanaf het ontwerp tot aan de montage bij u op locatie, alles voor u verzorgen. Wij hebben onze eigen fabriek waar de wenteltrap wordt geproduceerd met de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende materialen. Veelal wordt het trapframe van een wenteltrap geproduceerd uit staal (in elke kleur beschikbaar) en roestvast staal (RVS). Daarnaast is de keuze voor het materiaal van de traptreden zeer divers. Populaire materialen die worden gebruikt voor de traptreden van een wenteltrap zijn:

  • Diverse houtsoorten (met monocoat)
  • Staal
  • Natuursteen

Daarnaast zijn glazen en kunststof traptreden ook mogelijk.

Beuken materiaal trap
Beuken
Essen materiaal trap
Essen
Eiken materiaal trap
Eiken
Staal materiaal trap
Staal
3

Bij houten treden zijn ook weer diverse afwerkingen mogelijk d.m.v. een monocoat olie. Hieronder vindt u veel toegepaste tinten.
Uiteraard zijn er veel meer tinten mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Monocoat naturel kleur
Naturel
Monocoat walnoot kleur
Walnoot
Monocoat charcoal kleur
Charcoal
Monocoat pure kleur
Pure
Monocoat wit kleur
White
Monocoat pistachio
Pistachio
Monocoat savanna kleur
Savanna
Monocoat chocolat kleur
Chocolat
Monocoat charcoal kleur
Charcoal
Monocoat slate grey kleur
SlateGrey

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Of

Vergelijkbare trappen

Veelgestelde vragen

Wat kost een op maat gemaakte wenteltrap?
Een op maat gemaakte wenteltrap is verkrijgbaar vanaf circa €12.500,-. Dit bedrag is inclusief het inmeten van de wenteltrap, een 3D ontwerptekening, de montage en btw.
Wat is de levertijd van een wenteltrap?
De levertijd van een wenteltrap varieert gemiddeld tussen de 12 en 14 werkweken. De exacte levertijd hangt met name af van de gekozen uitvoering.
Is de wenteltrap in andere kleuren leverbaar?
Ja, de wenteltrap is in andere kleuren leverbaar. Zo kan het stalen frame in iedere gewenste RAL-kleur worden gepoedercoat, kan het onbehandelde staal worden voorzien van een transparante olie of poedercoating en kunnen de treden in verschillende materialen en kleurafwerkingen worden aangebracht.
Komen jullie de wenteltrap plaatsen?
Ja, de wenteltrap kan door onze monteurs op locatie worden geplaatst. Ook is het mogelijk om de wenteltrap op locatie te laten leveren of af te halen bij onze fabriek.
Hoe lang is de garantie op een wenteltrap?
De garantie op een wenteltrap is conform artikel 16 van de Consumentenvoorwaarden Metaalunie 2 jaar.
Hoe kan ik de wenteltrap het beste onderhouden?
De wenteltrap heeft een gepoedercoat oppervlak en/of rvs uitvoering en heeft hierom in binnensituaties geen specifiek onderhoud nodig. Indien de houten treden zijn voorzien van een kleurolie, zijn er onderhoudsmiddelen verkrijgbaar.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten