Nieuwe wenteltrap

De wenteltrap is een rondlopende trap zonder dat er een fysieke spil wordt toegepast. Wenteltrappen worden veelal gebruikt in kantoorpanden en winkels, maar kunnen ook in een woning worden geplaatst indien er voldoende ruimte aanwezig is. Wanneer er te weinig ruimte beschikbaar is voor een wenteltrap, dan is een spiltrap een passend alternatief.

Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Hieronder vindt u een overzicht van een groot aantal wenteltrappen, die wij reeds voor onze klanten op maat hebben gemaakt. Zoals u kunt zien is hierbij gebruik gemaakt van diverse materialen in verschillende settings.

De wenteltrap, een fraai vormgegeven trap in wokkelvorm!

De wokkelvorm is kenmerkend voor deze bijzondere trap. Door het toepassen van meelopende regels in de balustrade wordt de spiraalvorm versterkt. De meeste wenteltrappen worden met zijbomen (gewalste stalen strippen) uitgevoerd. Ook een middenboomtrap is als wenteltrap uit te voeren.

Wat moet u weten

1

Voor- & nadelen van wenteltrappen

Elk type trap brengt voor- en nadelen met zich mee.
Voor de wenteltrap zijn de volgende van toepassing:

Zeer specifieke en unieke vormgevingNeemt veel ruimte in beslag
2

Wenteltrap kopen bij TrappenXL

De wenteltrappen van TrappenXL worden volledig in eigen beheer gerealiseerd op maat. Dit betekent dat wij vanaf het ontwerp tot aan de montage bij u op locatie, alles voor u verzorgen. Wij hebben onze eigen fabriek waar de wenteltrap wordt geproduceerd met de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende materialen. Veelal wordt het trapframe van een wenteltrap geproduceerd uit staal (in elke kleur beschikbaar) en roestvast staal (RVS). Daarnaast is de keuze voor het materiaal van de traptreden zeer divers. Populaire materialen die worden gebruikt voor de traptreden van een wenteltrap zijn:

  • Diverse houtsoorten (met monocoat)
  • Staal
  • Natuursteen

Daarnaast zijn glazen en kunststof traptreden ook mogelijk.

Beuken materiaal trap
Beuken
Essen materiaal trap
Essen
Eiken materiaal trap
Eiken
Staal materiaal trap
Staal
3

Bij houten treden zijn ook weer diverse afwerkingen mogelijk d.m.v. een monocoat olie. Hieronder vindt u veel toegepaste tinten.
Uiteraard zijn er veel meer tinten mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Monocoat naturel kleur
Naturel
Monocoat walnoot kleur
Walnoot
Monocoat charcoal kleur
Charcoal
Monocoat pure kleur
Pure
Monocoat wit kleur
White
Monocoat pistachio
Pistachio
Monocoat savanna kleur
Savanna
Monocoat chocolat kleur
Chocolat
Monocoat charcoal kleur
Charcoal
Monocoat slate grey kleur
SlateGrey

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Vergelijkbare trappen

Veelgestelde vragen

Wat kost een op maat gemaakte wenteltrap?
Een op maat gemaakte wenteltrap is verkrijgbaar vanaf circa €12.500,-. Dit bedrag is inclusief het inmeten van de wenteltrap, een 3D ontwerptekening, de montage en btw.
Wat is de levertijd van een wenteltrap?
De levertijd van een wenteltrap varieert gemiddeld tussen de 12 en 14 werkweken. De exacte levertijd hangt met name af van de gekozen uitvoering.
Is de wenteltrap in andere kleuren leverbaar?
Ja, de wenteltrap is in andere kleuren leverbaar. Zo kan het stalen frame in iedere gewenste RAL-kleur worden gepoedercoat, kan het onbehandelde staal worden voorzien van een transparante olie of poedercoating en kunnen de treden in verschillende materialen en kleurafwerkingen worden aangebracht.
Komen jullie de wenteltrap plaatsen?
Ja, de wenteltrap kan door onze monteurs op locatie worden geplaatst. Ook is het mogelijk om de wenteltrap op locatie te laten leveren of af te halen bij onze fabriek.
Hoe lang is de garantie op een wenteltrap?
De garantie op een wenteltrap is conform artikel 16 van de Consumentenvoorwaarden Metaalunie 2 jaar.
Hoe kan ik de wenteltrap het beste onderhouden?
De wenteltrap heeft een gepoedercoat oppervlak en/of rvs uitvoering en heeft hierom in binnensituaties geen specifiek onderhoud nodig. Indien de houten treden zijn voorzien van een kleurolie, zijn er onderhoudsmiddelen verkrijgbaar.
Welke afmetingen moet een ruimte hebben om een wenteltrap te plaatsen?
Een stalen wenteltrap moet voldoende ruimte hebben om het optische effect van de draaiende beweging maximaal tot zijn recht te laten komen. Bij een beschikbare ruimte van minimaal 2,5 bij 2,5 meter kan een goed beloopbare wenteltrap worden geplaatst.
Welke opties zijn er beschikbaar voor de balustrade van de wenteltrap?
De variatie aan balustraden op een stalen wenteltrap is zeer groot. Door meelopende regels in de balustrade toe te passen wordt de draaiende beweging van de wenteltrap versterkt. Verticale spijlen of glas geven extra veiligheid aan de trap. Stalen wenteltrappen voorzien van glaspanelen geven de trap extra transparantie. Daarentegen geeft een balustrade uit staalplaat juist weer body en geborgenheid aan de uitstraling van een wenteltrap.
Hoe wordt het gewicht van de wenteltrap ondersteund zonder fysieke spil?
De krachten worden bij voorkeur volledig opgevangen door de constructieve trapbomen. Bij grote en ruime wenteltrappen zal dit impact hebben op de dimensionering van de trapboom wat ook weer effect heeft op het uiterlijk van de trap. Hierin moet een goede samenhang worden gezocht. Soms wordt de trap halverwege voorzien van een extra ondersteuning door middel van een kolom of een bevestiging aan de wand. Naast de belasting van de trap zal ook moeten worden bepaald wat de krachtoverdracht voor effect heeft op de vloeren. Door van te voren een sterkteberekening te maken kunnen we bepalen of er constructieve aanpassingen aan de woning of het gebouw moeten worden gedaan.
Bieden jullie ook wenteltrappen aan met geïntegreerde verlichting?
De stalen wenteltrap leent zich prima om extra onderdelen toe te voegen waardoor de trap een eyecatcher wordt. Voorbeelden hiervan zijn: ledverlichting geïntegreerd in traptreden, in trapbomen of in leuningen. Een andere mogelijkheid is om de wenteltrap rond een ornament te laten lopen, zoals bijvoorbeeld een ronde plantenbak of een kunstobject. Er kan ook een centrale paal worden toegevoegd die voorzien is van ledverlichting of ornamenten.
Wat is het verschil tussen een wenteltrap met een middenboom en een zijboom?
Voordat je een wenteltrap koopt zul je de vormgeving van de trap moeten bepalen. De draaiende beweging is kenmerkend voor de stalen wenteltrap. Door het ontbreken van een fysieke centrale paal onderscheidt de wenteltrap zich van de spiltrap. Een wenteltrap met een middenboom valt op door één centraal draaiend constructief element dat voor de vormgeving sterk bepalend is. Omdat alle krachten worden doorgezet naar de boven- en onderzijde van de middenboom moet hier extra aandacht aan worden gegeven bij het ontwerpen van de middenboom wenteltrap. Stalen wenteltrappen, uitgevoerd met meestal platte zijbomen worden het meest toegepast. De spiraal gewalste zijbomen versterken de draaiende beweging van de wenteltrap waardoor de unieke vormgeving van deze trap wordt versterkt. Constructief is dit de meest eenvoudige uitvoering van de wenteltrap wat zich vertaalt in een lagere basisprijs ten opzichte van de uitvoering met een middenboom.
Kunnen wenteltrappen ook buiten worden gebruikt?
Met name metalen wenteltrappen zijn geschikt voor het gebruik in de buitenlucht. Meestal passen we hiervoor een stalen wenteltrap toe. Staal kunnen we thermisch verzinken waardoor roestvorming wordt voorkomen. Na het verzinken kan er aanvullend een coating worden aangebracht waardoor er een nog betere bescherming tegen weersinvloeden wordt gerealiseerd. Bijkomend voordeel is dat de coating in iedere gewenste RAL kleur kan worden gekozen.
Zijn er bouwvergunningen nodig voor de installatie van een wenteltrap?
Voor een wenteltrap gelden dezelfde regels als voor andere trappen. De gebruiksfunctie is daarin leidend. Dus stalen wenteltrappen geplaatst in een woonfunctie zullen aan andere eisen moeten voldoen dan wenteltrappen in winkels. Trappen naar publiekstoegankelijke ruimtes, zoals een showroom, zullen uitgevoerd moeten worden met balustraden en leuningen die ook voor kinderen veilig zijn.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten