Balustrades op maat!

Balustrades op maat!

Een balustrade is in essentie een valbeveiliging en heeft hierdoor met name een praktische functie. Maar door te kiezen voor een mooie balustrade krijgt het bouwkundig element meerwaarde.

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn van balustraden? Bekijk hieronder een groot aantal balustrades, die wij reeds voor klanten hebben gerealiseerd.

De balustrade, een meerwaarde voor je trap in elk opzicht!

Een balustrade langs een trap, ook wel traphek genoemd, kan de vormgeving van de trap versterken. Een mooi voorbeeld van balustrades is een spiltrap waarbij een hek met meelopende regels wordt toegepast. Er is een grote diversiteit aan balustrade systemen. Voorbeelden hiervan zijn: glasbalustrades of een glazen balustrade, spijlenhekken of lamellenhekken en paneelhekken. Daarnaast kennen we nog een aantal andere toepassingen van balustrades zoals galerijhekken, houten balustrade, balkonhekken en videhekken. Ook zijn er diverse balustradesystemen samen te stellen uit losse RVS componenten. Zelfs het toepassen van (LED) verlichting in balustrades is mogelijk. Aan deze balustraden hangt echter wel een hoger prijskaartje aan dan een standaard balustrade. In onze webshop vind je een aantal gestandaardiseerde heksystemen.

De trapleuning maakt onderdeel uit van de balustrade. Ook hier is een groot aantal mogelijkheden wat betreft materiaal gebruik. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een houten trapleuning of één van RVS. De leuning is een mooie toevoeging op de gehele balustrade. Ook de coating van de trapleuning kan in diverse soorten worden uitgevoerd.

stalen balustrade wit op balkon

Zelfbouw balustraden

Een goedkoop alternatief voor de op maat gemaakte balustraden zijn de bouwpakket balustraden uit onze webshop. Deze balustraden worden in delen van 150 cm geleverd en zijn in te korten. Daarnaast zijn de balustraden erg voordelig en snel leverbaar.

Wat moet u weten over dit type trap

3

De voordelen van balustrades

Kunnen als fraai optisch element dienenZorgen voor een stuk veiligheid (valbeveiliging)
2

Materialen van de balustraden

Balustraden worden veelal geproduceerd uit de volgende populaire materialen:
●  Staal (elke kleur beschikbaar)
●  RVS (roest vast staal)
 Glas

Staal materiaal trap
Staal
Glas materiaal
Glas
Wat kost een op maat gemaakte balustrade?
Een op maat gemaakte balustrade is verkrijgbaar vanaf circa €250,- per meter in combinatie met een nieuwe trap. Dit bedrag is inclusief het inmeten van de balustrade, een 3D ontwerptekening, de montage en btw.
Wat is de levertijd van een balustrade?
De levertijd van een balustrade varieert gemiddeld tussen de 10 en 12 werkweken. De exacte levertijd hangt met name af van de gekozen uitvoering.
Is de balustrade in andere kleuren leverbaar?
Ja, het stalen frame van de balustrade kan in iedere gewenste RAL-kleur worden gepoedercoat. Tevens kan het onbehandelde staal worden voorzien van een transparante olie of poedercoating.
Komen jullie de balustrade plaatsen?
Ja, de balustrade kan door onze monteurs op locatie worden geplaatst. Ook is het mogelijk om de balustrade op locatie te laten leveren of af te halen bij onze fabriek.
Hoe lang is de garantie op een balustrade?
De garantie op een balustrade is conform artikel 16 van de Consumentenvoorwaarden Metaalunie 2 jaar.
Hoe kan ik de balustrade het beste onderhouden?
De balustrade heeft een gepoedercoat oppervlak en/of rvs uitvoering en heeft hierom in binnensituaties geen specifiek onderhoud nodig.

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten