Een nieuwe trap in huis?

Een trap in huis kun je zo eenvoudig of mooi maken als je zelf wilt. Bij Trappen XL draait het allemaal om vakmanschap en een grote keuze! Eén ding is zeker: een trap gebruik je veel. Het is dus belangrijk dat hij past bij jouw leefstijl, wensen en interieur. Waar moet je precies op letten bij een nieuwe trap in huis? Wij geven je een paar tips.

Wat kost een nieuwe trap in huis?

Een maatwerk trap begint vanaf €6000,-. Dit is een grove schatting. Naarmate je meer (unieke) wensen hebt op het gebied van materiaal en design kan de prijs nog oplopen. Hoe het uiteindelijke kostenplaatje eruit ziet, hangt af van:

 • Model van de trap: een trap met bochten is prijziger dan een rechte trap
 • Materiaal
 • Open of gesloten trap
 • Het plaatsen van de trap
 • Trapleuning
 • Extra opties, zoals bijvoorbeeld antislip.
 • Maatwerk, bouwpakket of predesigned: maatwerk trappen zijn het meest prijzig, maar bieden ook de meeste mogelijkheden.

De reden dat een gesloten trap wat duurder is, is dat deze meer materiaal vereist. Een gesloten trap heeft immers stootborden. Houd er ook rekening mee dat je in bijna alle gevallen ook een trapleuning nodig hebt.

Welke trappen zijn er voor in huis?

Er zijn allerlei mogelijkheden voor trappen in huis. Bij Trappen XL heb je een grote keuze in soorten trappen. Wij bieden de volgende trappen voor in huis:

Tot slot maken wij natuurlijk ook balustrades en trapleuningen. Een mooie balustrade en/of leuning geeft veiligheid én is esthetisch een toevoeging.

Inspiratie voor een nieuwe trap in huis

Bij Trappen XL is de keuze in maatwerk trappen enorm. Welke trap past bij jou? We lichten alvast een paar suggesties uit ter inspiratie. Daarnaast zijn deze aandachtspunten belangrijk:

 • Hoeveel ruimte heb je?
 • Welk budget wil je uitgeven aan de trap?
 • Heb je jonge kinderen?
 • Wil je de trap makkelijk schoon kunnen maken?

Als je jezelf deze vragen stelt, heb je al een basis.

Een echte klassieker: de muizenboomtrap

Iedereen is wel bekend met de muizentrapjes die je op de basisschool vouwde. Een muizenboomtrap heeft een ‘getrapte trapboom’ waardoor je aan de zijkant het karakteristieke muizentrapje ziet. De muizenboomtrap is fris, grappig en een tikje nostalgisch. Zowel een open – als een gesloten trap kunnen gemaakt worden in het muizenboom model.

Design trap muizenboom trap

Veilig, knus en makkelijk: de gesloten trap

Een gesloten trap heeft stootborden en kost dus wat meer aan materiaal. Wel heeft de gesloten trap zo zijn voordelen. Zo laat hij geen vuil door, waardoor hij wat makkelijker schoon te maken is. En wist je dat de gesloten trap ook geen warmte door laat? Warme lucht stijgt namelijk altijd op. Bij een open trap verlies je dus wat warmte, omdat de trap dit doorlaat. Verder is een gesloten trap de meest veilige keuze wanneer je jonge kinderen hebt. Tot slot kun je onder de gesloten trap een mooie opbergplek creëren.

Waar leidt die spiltrap naartoe?

Sierlijk, slank en elegant. De spiltrap neemt weinig ruimte in beslag en is een graag geziene trap in woonkamers. Qua design komt de spiltrap prachtig tot zijn recht in zowel een klassieke als moderne uitvoering. Een klassieke spiltrap kan een romantische en wat mysterieuze uitstraling hebben. In een moderne uitvoering is de spiltrap minimalistisch en mooi in zijn eenvoud.

Dikke glazen traptreden met minimalistische balustrade

Licht en ruimte: de glazen trap

Een glazen trap is uniek qua uitstraling. Bijna geen enkele andere trap straalt zoveel licht en ruimte uit. Met een glazen trap oogt elke ruimte groter. Voor liefhebbers van licht en modern is de glazen trap zeker het overwegen waard. Aandachtspuntjes zijn de hogere prijs en het gladde materiaal.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten