Maatwerk trappen

Maatwerk trappen zijn steeds geliefder, en met goede reden! Een goede maatwerk trap sluit perfect aan bij jouw interieur en leefstijl. Bovendien is een maatwerktrap extra persoonlijk. Van bijzondere eyecatcher tot knus en veilig: alles is mogelijk met een maattrap. Trappen XL heeft een passie voor het ontwerpen van jouw persoonlijke trap. Lees hieronder wat wij voor je kunnen betekenen en doe alvast inspiratie op.

Maatwerk trap nodig?

Bij Trappen XL kun je rekenen op vakmanschap en goed advies. Wij kijken met je mee om een maatwerk trap te creëren die past bij je woning, interieur en budget. Onze maatwerktrappen kunnen gemaakt worden in allerlei verschillende designs. Het doel van onze maatwerktrappen is om die trap te ontwerpen die naadloos aansluit bij jouw interieur,  wensen en budget.
Overweeg je een maatwerk trap? Dan kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Eén van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met je op.

De voordelen van een maatwerk trap

Een maatwerk trap heeft verschillende voordelen voor je woning en interieur:

  • Een maatwerktrap sluit perfect aan bij de ruimte waar hij geplaatst wordt.
  • De trap kan een echte blikvanger zijn
  • Veel keuze in design en materiaal
  • Afhankelijk van het materiaal en ontwerp kan een maatwerk trap prijziger of goedkoper zijn.
  • Met een goede maatwerktrap kun je extra ruimte besparen
  • Origineel concept

Een maatwerk trap is wat prijziger dan een kant – en klare trap, maar biedt dus meer mogelijkheden.

Moderne donkere open kwartslagtrappen

Maatwerk trap inspiratie

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor maatwerk trappen. Welke kies je dan? Wij geven hier vast wat inspiratie zodat je een basis hebt. Op onze inspiratie pagina vind je nog meer ideeën. Heb je een vraag over één van onze designs? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze trappen specialisten.

Maatwerktrappen varianten

De rechte trap komt veel voor en is het eenvoudigst qua design. Daarbij is hij wat goedkoper dan bijvoorbeeld een kwartslagtrap (trap met een kwartslag draai). Toch kun je vele kanten uit met het design van een rechte trap. Hij kan namelijk worden uitgevoerd als bijvoorbeeld:

Daarnaast kun je natuurlijk kiezen uit allerlei materialen en een passende balustrade.

Rechte Design trap
Spiltrap wit met houten treden

Elegant en ruimtebesparend: de spiltrap als maatwerktrap

Met zijn ronde vorm en elegante voorkomen is de spiltrap een echte blikvanger. De treden van deze maatwerktrap zijn rond een spil gemonteerd, waardoor deze trap flink wat ruimte bespaart. Met haar ronde vorm is de spiltrap speels, maar ook sierlijk. Zeker in combinatie met een passende balustrade! Voor een extra elegant en ruimtelijk effect wordt de spiltrap vaak uitgevoerd met open treden, al zijn gesloten treden zeker ook mogelijk. De spiltrap wordt veel gezien in woonkamers, waar ze een echte eyecatcher zijn in het interieur!

Open of gesloten maatwerktrap?

Eén van de belangrijkste design aspecten van een maatwerk trap zijn de treden: kies je voor open of gesloten treden? Een gesloten trap is zoals de naam al zegt: gesloten. De treden hebben stootborden. Je maakt een gesloten trap makkelijk schoon en hij is veilig voor kinderen. Bovendien kan er een ruimte onder de gesloten trap worden gecreëerd, zoals de trapkast.
Een open trap heeft geen stootborden en oogt ruimtelijk. Er zijn veel bijzondere designs mogelijk als je kiest voor de open trap. Aandachtspunten zijn dat het vuil door de treden heen valt en dat de trap warmte doorlaat. Daarnaast is de open trap minder veilig wanneer je jonge kinderen hebt.

Lange brede wenteltrap met luxe houten traptreden
Minimalistische luxe balustrade

Veiligheid en extra stijl: de balustrade voor de maatwerktrap

Bij een balustrade denk je waarschijnlijk al snel aan veiligheid. Toch kan een balustrade veel toevoegen aan het design van de trap. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een glazen balustrade
  • Balustrade met meelopende regels (zoals bij een spiltrap)
  • Landelijke balustrade

Het materiaal van de balustrade maakt alle verschil. Een houten leuning heeft bijvoorbeeld een andere uitstraling dan een glazen – of stalen balustrade. Kortom, het is een belangrijk onderdeel van je trap met vele styling mogelijkheden!

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten