Kwartslagtrappen op maat

Kwartslagtrappen, ook wel draaitrappen genoemd, kenmerken zich door een enkele of dubbele kwartslag in de trap. De basis van een kwartslag trap is de rechte trap of de steektrap, waarna er een draai van 90° wordt gemaakt.

Er zijn met een kwartslag trap meerdere variaties mogelijk. Bovenaan de pagina vindt u een aantal uiteenlopende voorbeelden van kwartslagtrappen, die wij reeds voor klanten hebben gerealiseerd.

Kwartslagtrap met eiken treden in hal

Onderkwart trap met eiken treden,

Deze foto laat zien hoe mooi een kwartslagtrap tot zijn recht kan komen in een woning. Deze trap is geplaatst in een hal en is voorzien van eikenhouten treden en een stalen balustrade.

De kwartslag trap, een trap met een enkele- of dubbele draai!

De meest voorkomende trap uit de reeks kwartslagtrappen is de onderkwart trap en vervolgens de dubbelkwart trap. De minst voorkomende uitvoering is de bovenkwart trap. Een variatie op de kwartslagtrappen zijn de Z-trappen, ook wel S-trappen genoemd. Deze trap heeft twee tegengestelde draairichtingen. De volgende trap types worden regelmatig uitgevoerd als kwartslagtrappen: de muizenboom trappen, zijboomtrappen, steektrappen, middenboomtrappen, zwevende trappen of vrijdragende trappen.

Past een kwartslag trap bij uw woning?

Heeft u een smalle gang waarbij u aan de lange zijde van het trapgat moet uitkomen? Dan is een kwartslag trap langs uw muur de perfecte uitkomst. De kwartslag trap maakt een draai van 90 graden aan de onder- of bovenzijde van de trap. Hoeveel ruimte u ook heeft, wij maken de kwartslag trap voor u op maat zodat u altijd een goed resultaat krijgt. De materialen kunt u zelf bepalen, zodat u een sfeervolle en moderne ruimte creëert.

Wat moet u weten over dit type trap

1

Voor- & nadelen van een kwartslag trap

Elk type trap brengt voor- en nadelen met zich mee.
Voor een kwartslag trap zijn de volgende van toepassing:

De kwartslag trap oogt aantrekkelijker dan bijvoorbeeld een rechte trapDe kwartslag trap is ruimtebesparendEen dubbele kwartslag zorgt voor dynamiekEen kwartslagtrap is duurder dan een steek- of rechte trap
2

Materialen kwartslag trap

Heeft u interesse in een kwartslag trap van TrappenXL? Bij ons kunt u een kwartslag trap op maat laten maken. Het trapframe van de kwartslag trap wordt veelal geproduceerd uit de volgende lijst met materialen:
● Staal (elke kleur beschikbaar)
● RVS (roest vast staal)

Tevens zijn er tal van mogelijkheden, wat betreft materiaalkeuze van de traptreden van een kwartslag trap. Het meest populair voor deze trap zijn de volgende materialen:
● Diverse houtsoorten (met monocoat olie)
● Kunststof

Beuken materiaal trap
Beuken
Essen materiaal trap
Essen
Eiken materiaal trap
Eiken
Staal materiaal trap
Staal
Glas materiaal
Glas
3

Afwerking kwartslag trap

Wanneer u bij uw nieuwe kwartslag trap voor houten treden kiest kunt u de treden laten afwerken met een monocoatolie. Hiermee kunt u uw treden laten bijkleuren in de door u gewenste tint. De meest gekozen tinten bij een van houten treden zijn:

Monocoat pure kleur
Pure
Monocoat walnoot kleur
Walnoot
Monocoat naturel kleur
Naturel
Monocoat wit kleur
White
Monocoat pistachio
Pistachio
Monocoat savanna kleur
Savanna
Monocoat chocolat kleur
Chocolat
Monocoat charcoal kleur
Charcoal
Monocoat slate grey kleur
SlateGrey

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Of

Vergelijkbare trappen

Veelgestelde vragen

Wat kost een op maat gemaakte kwartslagtrap?
Een op maat gemaakte kwartslagtrap is verkrijgbaar vanaf circa €8.500,-. Dit bedrag is inclusief het inmeten van de kwartslagtrap, een 3D ontwerptekening, de montage en btw.
Wat is de levertijd van een kwartslagtrap?
De levertijd van een kwartslagtrap varieert gemiddeld tussen de 10 en 12 werkweken. De exacte levertijd hangt met name af van de gekozen uitvoering.
Is de kwartslagtrap in andere kleuren leverbaar?
Ja, de kwartslagtrap is in andere kleuren leverbaar. Zo kan het stalen frame in iedere gewenste RAL-kleur worden gepoedercoat, kan het onbehandelde staal worden voorzien van een transparante olie of poedercoating en kunnen de treden in verschillende materialen en kleurafwerkingen worden aangebracht.
Komen jullie de kwartslagtrap plaatsen?
Ja, de kwartslagtrap kan door onze monteurs op locatie worden geplaatst. Ook is het mogelijk om de kwartslagtrap op locatie te laten leveren of af te halen bij onze fabriek.
Hoe lang is de garantie op een kwartslagtrap?
De garantie op een kwartslagtrap is conform artikel 16 van de Consumentenvoorwaarden Metaalunie 2 jaar.
Hoe kan ik de kwartslagtrap het beste onderhouden?
De kwartslagtrap heeft een gepoedercoat oppervlak en/of rvs uitvoering en heeft hierom in binnensituaties geen specifiek onderhoud nodig. Indien de houten treden zijn voorzien van een kleurolie, zijn er onderhoudsmiddelen verkrijgbaar.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten