Nieuwe trap voor een bedrijfspand

Door het hele land plaatsen wij trappen in bedrijfspanden. Een trap is belangrijker. Medewerkers spreken elkaar op de trap, de trap verbind afdelingen en de trap bepaalt het design. Om tot de perfecte trap voor een bedrijfspand te komen delen wij op deze pagina onze kennis en geven wij voorbeelden ter inspiratie. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring en helpen je graag verder bij het uitkiezen van de perfecte trap voor jullie bedrijfspand.

Bordestrap bedrijfsverzamelgebouw Hardenberg

Afmetingen van de trap

De trap in een bedrijfspand wordt over het algemeen intensief belopen en de medewerkers zullen elkaar regelmatig tegenkomen op de trap.

Vandaar dat de afmeting en de beloopbaarheid van deze trap een belangrijk item is. De trap moet voldoende breedte hebben om elkaar fatsoenlijk te kunnen passeren. De minimale breedte is 110 cm, maar een trapbreedte van ca. 130 cm wordt over het algemeen als prettiger ervaren. Een tussenbordes halverwege de trap geeft een extra rustpunt waarbij je een gesprek met een collega kunt voeren zonder dat de trap volledig wordt geblokkeerd.

Functie van de trap in een bedrijfspand

In veel bedrijfspanden vind je meerdere trappen met vaak verschillende functies. Zo zal een trap in een magazijn of in een werkplaats bovenal een praktische functie hebben waarbij er minder oog is voor de vormgeving van de trap. Daarentegen zal de trap in het kantoorgedeelte vaak in de ontvangstruimte of entree van het pand staan en daarmee het visitekaartje van het bedrijf zijn.

Bordestrap sportschool Hardenberg 2
Houten wenteltrap met witte armleuning in bedrijfspand

Hoe krijg je de perfecte trap in een bedrijfspand

Naast de praktische aspecten zoals de beloopbaarheid, voldoende doorgang om elkaar fatsoenlijk te kunnen passeren en de veiligheid zal er aandacht aan de uitstraling van de trap moeten worden gegeven. Door toepassing van meerdere materialen in de trap of door juist één materiaal te gebruiken kan er een inventieve uitstraling aan de trap worden gegeven. Een bijzondere trap kan de authenticiteit van het bedrijfsprofiel versterken.

2

Materialen trap in bedrijfspand

Het trapframe van een designtrap wordt veelal geproduceerd uit de volgende populaire materialen:
●  Staal (in elke kleur beschikbaar)
●  RVS (roest vrij staal)

Tevens zijn er tal van mogelijkheden, wat betreft materiaalkeuze van de traptreden. Het meest
populair zijn de volgende materialen:
●  Glas
●  Diverse houtsoorten (met monocoat olie)
●  Staal

Beuken materiaal trap
Beuken
Essen materiaal trap
Essen
Eiken materiaal trap
Eiken
Staal materiaal trap
Staal
Glas materiaal
Glas
3

Afwerking trap in bedrijfspand

Wanneer je voor houten treden kiest kan je de treden laten afwerken met een monocoatolie. Hiermee kan je de trede laten bijkleuren in de gewenste tint. De meest gekozen tinten op een houten trede zijn:

Monocoat pure kleur
Pure
Monocoat walnoot kleur
Walnoot
Monocoat naturel kleur
Naturel
Monocoat wit kleur
White
Monocoat pistachio
Pistachio
Monocoat savanna kleur
Savanna
Monocoat chocolat kleur
Chocolat
Monocoat charcoal kleur
Charcoal
Monocoat slate grey kleur
SlateGrey

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Vergelijkbare trappen

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten