Bordestrappen op maat!

Bordestrappen op maat!

Een bordestrap is een trap die is voorzien van een of meerdere platformen die onder andere fungeren als een rustpunt in de trap. De platformen zijn minimaal 4 keer zo groot als de traptreden. Deze platformen worden bordessen genoemd, dus vandaar dat dit type trap een bordestrap genoemd wordt.

In het onderstaande overzicht vindt u een groot aantal bordestrappen, die klanten bij ons op maat hebben laten maken.

Waarom een bordestrap?

Een bordestrap neemt relatief veel ruimte in beslag, maar kan toch een goede keuze zijn voor bepaalde situaties. Als een trap hoger is dan 4 meter, dan is een bordes volgens het Bouwbesluit sowieso verplicht.

In bepaalde ruimtes, zoals een magazijn, kan extra veiligheid gewenst zijn. Bordestrappen zijn door de bordessen extra veilig en daarom zijn deze trappen zeer geschikt voor magazijnen of grote warenhuizen.

Daarnaast heeft een bordestrap een sierlijke uitstraling en maken bordessen het mogelijk om de richting van een rechte trap te veranderen. Een bordestrap kan daarom een goed alternatief zijn voor een wenteltrap.

Afstapbordes en tussenbordes

Bordessen kunnen zowel aan het begin, in het midden als aan het eind van de bordestrap worden geplaatst. Bordessen die aan de bovenzijde en onderzijde van de trap zijn geplaatst, worden afstapbordessen genoemd. Een afstapbordes aan de bovenzijde is vaak nodig bij spiltrappen om de trap aan een open vide te plaatsen. De bouwpakket spiltrappen van Prijzentrappen.nl zijn bijna allemaal standaard voorzien van een afstapbordes.

Een tussenbordes is een bordes dat in het midden van de trap is geplaatst. Tussenbordessen worden meestal toegepast bij rechte trappen. Deze bordessen worden vaak zo geplaatst dat deze ook de looprichting van de trap wijzigen, meestal in een bocht van 90 graden.

De bordestrap, een ruime toegankelijke trap!

Vaak wordt op de positie van het bordes de looprichting van de trap ook gewijzigd, meestal in een bocht van 90 graden. Daarnaast is het ook mogelijk om de trap te voorzien van een afstapbordes aan de bovenzijde van de trap. De reden om dit toe te passen heeft vaak te maken met de positie van de trap in de ruimte in combinatie met de mogelijke afstap. Tussenbordessen worden meestal toegepast bij rechte trappen. Afstapbordessen komen regelmatig voor bij zowel rechte trappen als ook bij spiltrappen. De budgettrappen uit de webshop worden in bijna alle gevallen standaard voorzien van een afstapbordes.

Bordestrap in woning,

De bordestrap die u links op de foto ziet hebben we geplaatst in een nieuwbouwwoning.

Wat moet u weten over dit type trap

3

Voor- & nadelen bordestrap

Wanneer u kiest voor een trap met bordes brengt dit enkele voor- en nadelen met zich mee.
Voor bordestrappen zijn de volgende van toepassing:

Zeer ruime trap, dus toegankelijkToepasbaarheid van rustpuntenNeemt veel ruimte in beslag
2

Trap met bordes kopen bij TrappenXL

Het trapframe van een bordestrap wordt voornamelijk uitgevoerd in staal of RVS. Bij de traptreden zijn voornamelijk glas, hout, natuursteen en kunststof populair. Bent u geïnteresseerd in een trap met bordes? Kom eens langs bij ons in de showroom om inspiratie op te doen en u te laten adviseren door één van onze trapspecialisten. Wij hebben diverse modellen trappen met bordes van verschillende materialen in onze showroom.

Beuken
Essen
Eiken
Staal
3

Afwerking bordestrap

Wanneer u voor houten treden kiest kunt u de treden laten afwerken met een monocoatolie. Hiermee kunt u uw treden laten bijkleuren in de door u gewenste tint. De meest gekozen tinten bij houten treden zijn:

Pure
Naturel
Walnoot
White
Pistachio
Savanna
Chocolat
Charcoal
SlateGrey

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Of

Vergelijkbare trappen

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten