Bordestrappen op maat!

Een bordestrap is een trap die is voorzien van een of meerdere platformen die onder andere fungeren als een rustpunt in de trap. De platformen zijn minimaal 4 keer zo groot als de traptreden. Deze platformen worden bordessen genoemd, dus vandaar dat dit type trap een bordestrap genoemd wordt.

In het onderstaande overzicht vindt u een groot aantal bordestrappen, die klanten bij ons op maat hebben laten maken.

Luxe bordestrappen met lichte treden

Bordestrap in woning,

De bordestrap die u links op de foto ziet hebben we geplaatst in een nieuwbouwwoning.

Waarom een bordestrap?

Een bordestrap neemt relatief veel ruimte in beslag, maar kan toch een goede keuze zijn voor bepaalde situaties. Als een trap hoger is dan 4 meter, dan is een bordes volgens het Bouwbesluit sowieso verplicht.

In bepaalde ruimtes, zoals een magazijn, kan extra veiligheid gewenst zijn. Bordestrappen zijn door de bordessen extra veilig en daarom zijn deze trappen zeer geschikt voor magazijnen of grote warenhuizen.

Daarnaast heeft een bordestrap een sierlijke uitstraling en maken bordessen het mogelijk om de richting van een rechte trap te veranderen. Een bordestrap kan daarom een goed alternatief zijn voor een wenteltrap.

Bordestrap gezondheidscentrum Ruinen
Bordestrappen met kleine knik en bruine treden

Afstapbordes en tussenbordes

Bordessen kunnen zowel aan het begin, in het midden als aan het eind van de bordestrap worden geplaatst. Bordessen die aan de bovenzijde en onderzijde van de trap zijn geplaatst, worden afstapbordessen genoemd. Een afstapbordes aan de bovenzijde is vaak nodig bij spiltrappen om de trap aan een open vide te plaatsen. De bouwpakket spiltrappen van Prijzentrappen.nl zijn bijna allemaal standaard voorzien van een afstapbordes.

Een tussenbordes is een bordes dat in het midden van de trap is geplaatst. Tussenbordessen worden meestal toegepast bij rechte trappen. Deze bordessen worden vaak zo geplaatst dat deze ook de looprichting van de trap wijzigen, meestal in een bocht van 90 graden.

De bordestrap, een ruime toegankelijke trap!

Vaak wordt op de positie van het bordes de looprichting van de trap ook gewijzigd, meestal in een bocht van 90 graden. Daarnaast is het ook mogelijk om de trap te voorzien van een afstapbordes aan de bovenzijde van de trap. De reden om dit toe te passen heeft vaak te maken met de positie van de trap in de ruimte in combinatie met de mogelijke afstap. Tussenbordessen worden meestal toegepast bij rechte trappen. Afstapbordessen komen regelmatig voor bij zowel rechte trappen als ook bij spiltrappen. De budgettrappen uit de webshop worden in bijna alle gevallen standaard voorzien van een afstapbordes.

Minimalistische zwarte bordestrappen met glazen balustrade

Wat moet u weten over dit type trap

1

Voor- & nadelen bordestrap

Wanneer u kiest voor een trap met bordes brengt dit enkele voor- en nadelen met zich mee.
Voor bordestrappen zijn de volgende van toepassing:

Zeer ruime trap, dus toegankelijkToepasbaarheid van rustpuntenNeemt veel ruimte in beslag
2

Trap met bordes kopen bij TrappenXL

Het trapframe van een bordestrap wordt voornamelijk uitgevoerd in staal of RVS. Bij de traptreden zijn voornamelijk glas, hout, natuursteen en kunststof populair. Bent u geïnteresseerd in een trap met bordes? Kom eens langs bij ons in de showroom om inspiratie op te doen en u te laten adviseren door één van onze trapspecialisten. Wij hebben diverse modellen trappen met bordes van verschillende materialen in onze showroom.

Beuken materiaal trap
Beuken
Essen materiaal trap
Essen
Eiken materiaal trap
Eiken
Staal materiaal trap
Staal
3

Afwerking bordestrap

Wanneer u voor houten treden kiest kunt u de treden laten afwerken met een monocoatolie. Hiermee kunt u uw treden laten bijkleuren in de door u gewenste tint. De meest gekozen tinten bij houten treden zijn:

Monocoat pure kleur
Pure
Monocoat naturel kleur
Naturel
Monocoat walnoot kleur
Walnoot
Monocoat wit kleur
White
Monocoat pistachio
Pistachio
Monocoat savanna kleur
Savanna
Monocoat chocolat kleur
Chocolat
Monocoat charcoal kleur
Charcoal
Monocoat slate grey kleur
SlateGrey

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Vergelijkbare trappen

Veelgestelde vragen

Wat kost een op maat gemaakte bordestrap?
Een op maat gemaakte bordestrap is verkrijgbaar vanaf circa €9.500,-. Dit bedrag is inclusief het inmeten van de bordestrap, een 3D ontwerptekening, de montage en btw.
Wat is de levertijd van een bordestrap?
De levertijd van een bordestrap varieert gemiddeld tussen de 10 en 12 werkweken. De exacte levertijd hangt met name af van de gekozen uitvoering.
Is de bordestrap in andere kleuren leverbaar?
Ja, de bordestrap is in andere kleuren leverbaar. Zo kan het stalen frame in iedere gewenste RAL-kleur worden gepoedercoat, kan het onbehandelde staal worden voorzien van een transparante olie of poedercoating en kunnen de treden in verschillende materialen en kleurafwerkingen worden aangebracht.
Komen jullie de bordestrap plaatsen?
Ja, de bordestrap kan door onze monteurs op locatie worden geplaatst. Ook is het mogelijk om de bordestrap op locatie te laten leveren of af te halen bij onze fabriek.
Hoe lang is de garantie op een bordestrap?
De garantie op een bordestrap is conform artikel 16 van de Consumentenvoorwaarden Metaalunie 2 jaar.
Hoe kan ik de bordestrap het beste onderhouden?
De bordestrap heeft een gepoedercoat oppervlak en/of rvs uitvoering en heeft hierom in binnensituaties geen specifiek onderhoud nodig. Indien de houten treden zijn voorzien van een kleurolie, zijn er onderhoudsmiddelen verkrijgbaar.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten