Op welke positie moet ik mijn trap plaatsen en welke omgevingsfactoren spelen een rol?

Zoals eerder al aangegeven, er is een aantal situaties waarin de positie van de trap in de woning al vast staat. Bijvoorbeeld bij een bestaande woning waarbij een verandering van plaats, te veel bouwkundige aanpassingen met zich mee brengt. Of een nieuwbouw woning waar het bouwkundige totaalconcept al vastligt.

De plaatsing van de trap in de entree of de hal

Op zich vanuit praktisch oogpunt een logische plaats omdat dit vaak een centraal logistiek punt in de woning is. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook vrij veel woningen waar de trap in de woonkamer wordt geplaatst. In uitzonderlijke gevallen wordt de trap op een andere positie in de woning aangebracht. Vaak komt dit voort uit verbouwingen waardoor de trap op een meestal onlogische plaatst terecht komt.

De trap is een praktisch ornament in de woning

De trap vormt de verbinding tussen de verschillende woonlagen. Doordat het een groot en bepalend object in de woning is wordt er tegenwoordig veel meer aandacht aan gegeven dan een aantal decennia geleden. U kunt, eenvoudig gesteld, drie richtingen kiezen:

  • Een eenvoudige, praktische houten trap. Dit is meteen de goedkoopste oplossing.
  • Een eyecatcher, een design trap die echt opvalt in uw interieur, bijvoorbeeld door toepassing van een opvallend design in combinatie met specifieke materialen en kleurstelling.
  • Een minimalistische trap die opvalt door zijn eenvoud en één geheel vormt met zijn omgeving. Ook bij deze trap spelen kleurstelling en materiaalkeuze een belangrijke rol.

Een aantal andere aspecten speelt ook een rol

Valt er direct daglicht op de trap? Hoe is de lichtdoorval van de trap? Bij een glazen trap wordt met name dit aspect benadrukt. Aanvullend hierop is, hoe de verlichting in de omgeving van de trap is. Dit laatste biedt ook specifieke mogelijkheden. Bijvoorbeeld het toepassen van LEDverlichting, geïntegreerd in de trap of in de leuningen.

Vanuit welke positie kijkt u het meest naar de trap?

Stel, uw trap staat in de woonkamer en u kijkt tegen de onderzijde van uw trap vanuit de zithoek. Het is dan van belang hoe de trap aan de onderzijde is gedetailleerd, iets waar je normaal niet zo gauw aan denkt bij de keuze van een trap. Een reden te meer om een afspraak te maken in onze trappenshowroom waarbij ook deze aspecten een grote rol kunnen spelen bij uw uiteindelijke trapkeuze.

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Bent u benieuwd naar design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten