Nieuwe trap in een appartement

In Nederland worden de laatste jaren steeds meer appartementen gebouwd. Doordat veel mensen in de buurt van alle faciliteiten van de kernen willen wonen is dit een logisch gevolg. Vroeger werden vaak praktische flatgebouwen gebouwd, tegenwoordig ontstaan er steeds meer luxe appartementencomplexen waarbij wooncomfort een belangrijk element is.

 

rechte trap zorgappartementen Meppel

Gebruiksfunctie en budget

Vandaar dat aan de trappen in de appartementen steeds meer aandacht wordt gegeven. Al op de ontwerptafel van de architect worden de praktische en optische elementen meegewogen om de ideale trap te realiseren. In een vroeg stadium worden wij regelmatig benaderd door vastgoedbedrijven en projectontwikkelaars om te adviseren over de trapvorm in samenhang met de gebruiksfunctie en het budget. Het heeft onze voorkeur om dit soort projecten in een bouwteam te realiseren.

Beloopbaarheid en eisen

Eén van de elementen waarop gelet wordt, is de beloopbaarheid van de trap. Naast voldoende breedte moet de trap ook makkelijk beloopbaar zijn en aan de eisen voldoen zoals die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van tussenbordessen om één of meerdere rustpunten in de trap te creëren.

balustrade binnen zorgappartementen Meppel
bordestrap appartementencomplex Putten 2

Materiaalkeuze nieuwe trap in een appartementencomplex

Doordat het over het algemeen grote trapconstructies zijn die over meerdere verdiepingen lopen is het van belang om de juiste materiaalkeuzes te maken. Staal als basisconstructie is tegenwoordig een veel gemaakte keuze omdat het enerzijds een zeer sterk materiaal is en anderzijds niet te veel body heeft. Daardoor wordt de transparantie en daarmee de lichtdoorval geborgd. In het verleden werden hiervoor bijna standaard volledig dichte betontrappen toegepast waardoor er vrij donkere trappenhuizen werden gerealiseerd.

2

Materialen trap in appartement

Het trapframe van een designtrap wordt veelal geproduceerd uit de volgende populaire materialen:
●  Staal (in elke kleur beschikbaar)
●  RVS (roest vrij staal)

Tevens zijn er tal van mogelijkheden, wat betreft materiaalkeuze van de traptreden. Het meest
populair zijn de volgende materialen:
●  Glas
●  Diverse houtsoorten (met monocoat olie)
●  Staal

Beuken materiaal trap
Beuken
Essen materiaal trap
Essen
Eiken materiaal trap
Eiken
Staal materiaal trap
Staal
Glas materiaal
Glas
3

Afwerking trap appartement

Wanneer je voor houten treden kiest kan je de treden laten afwerken met een monocoatolie. Hiermee kan je de trede laten bijkleuren in de gewenste tint. De meest gekozen tinten op een houten trede zijn:

Monocoat pure kleur
Pure
Monocoat walnoot kleur
Walnoot
Monocoat naturel kleur
Naturel
Monocoat wit kleur
White
Monocoat pistachio
Pistachio
Monocoat savanna kleur
Savanna
Monocoat chocolat kleur
Chocolat
Monocoat charcoal kleur
Charcoal
Monocoat slate grey kleur
SlateGrey

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Of

Vergelijkbare trappen

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten