Nieuwe spiltrap

Spiltrappen kenmerken zich door de centrale, meestal ronde, spil waar de treden omheen zijn gepositioneerd. In de wandelgangen wordt de spiltrap regelmatig verward met de wenteltrap. Deze trap loopt ook rond, maar het verschil tussen de spiltrap en de wenteltrap zit hem in het feit dat er geen fysieke spil aanwezig is.

In de fotogalerij hieronder vindt u foto’s van spiltrappen, die we de afgelopen jaren hebben opgeleverd aan onze klanten. Elke trap is op maat gemaakt op basis van de wensen van de klant. De spiltrap afmetingen zijn afhankelijk van de bouwkundige situatie.

Een ronde trap met een unieke vormgeving

De op maat gemaakte spiltrap, ook wel draaitrap genoemd, kan als meubelstuk fungeren door zijn unieke vormgeving. De spiraalvorm van de trap kan worden versterkt door het toepassen van een gewalste buitenboom of meelopende knieregels in het traphek.

De variatie in spiltrappen is zeer groot: van een goedkope budget spiltrap tot een luxe design spiltrap uitgevoerd met exclusieve materialen. In veel gevallen wordt een spiltrap binnen toegepast maar het is ook mogelijk om de spiltrap buiten te realiseren. In dat geval moet er wel een speciale buitenafwerking worden toegepast om de trap goed te beschermen tegen weersinvloeden. In de buiten situatie wordt het stalen trapframe thermisch verzinkt en eventueel in een gewenste kleur gepoedercoat.

Wilt u meer informatie over de afmetingen en mogelijkheden? Of weet u al wat voor spiltrap u wilt kopen? Klik dan, geheel vrijblijvend, hieronder op “offerte aanvragen”, vul het korte formulier en in en ontvang extra informatie.

Een minimalistische spiltrap

Een trend onder de spiltrappen is om deze geheel uit staal te vervaardigen waardoor je een hele moderne en transparante trap creëert.

Door de eigenschappen van staal kunnen de treden zeer dun worden uitgevoerd en zijn ze toch sterk genoeg.
De trap krijgt hierdoor een minimalistisch karakter.

Zwarte spiltrap in open woonruimte

De industriële stalen spiltrap

Dit is een populaire trap die een stoere maar ook minimalistische uitstraling kan hebben. Doordat staal een heel sterk materiaal is kunnen onze designers trappen ontwerpen die zeer transparant ogen. In dit geval gaat de gevleugelde uitspraak ‘less is more’ zeker op.

Een extra industriële look kan worden gecreëerd door toepassing van treden die geproduceerd zijn uit stalen tranenplaat.

Voor een meer minimalistische look en feel worden massieve plaattreden aangebracht waardoor deze stalen trap met name licht doorlatend is.

Voorbeelden van verschillende transparante stalen trappen staan opgesteld in onze trappenshowroom.

Wat moet u weten

1

Voordelen en nadelen van een spiltrap

Een trap die relatief weinig ruimte in beslag neemtFraai doorlopende ronde vormBeschikbaar in een groot aantal prijsklassenDoorvoer van o.a. meubels kan een probleem vormen
2

Spiltrap kopen bij TrappenXL

Het trapframe van een spiltrap produceren wij veelal uit staal en RVS (roestvrij staal). Het voordeel is dat staal is in elke kleur beschikbaar is. Voor de traptreden wordt er vaak gekozen voor diverse houtsoorten (met monocoat olie) of staal. Wilt u meer weten over de afmeting van een spiltrap en de prijs? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een ruimtebesparende spiltrap.

Beuken materiaal trap
Beuken
Essen materiaal trap
Essen
Eiken materiaal trap
Eiken
Staal materiaal trap
Staal
3

Afwerking

Wanneer u voor houten treden kiest kunt u de treden laten afwerken met een monocoatolie. Hiermee kunt u uw treden laten bijkleuren in de door u gewenste tint. De meest gekozen tinten bij een spiltrap zijn:

Monocoat pure kleur
Pure
Monocoat walnoot kleur
Walnoot
Monocoat naturel kleur
Naturel
Monocoat wit kleur
White
Monocoat pistachio
Pistachio
Monocoat savanna kleur
Savanna
Monocoat chocolat kleur
Chocolat
Monocoat charcoal kleur
Charcoal
Monocoat slate grey kleur
SlateGrey

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Vergelijkbare trappen

Veelgestelde vragen

Wat kost een op maat gemaakte spiltrap?
Een op maat gemaakte spiltrap is verkrijgbaar vanaf circa €7.500,-. Dit bedrag is inclusief het inmeten van de spiltrap, een 3D ontwerptekening, de montage en btw.
Wat is de levertijd van een spiltrap?
De levertijd van een spiltrap varieert gemiddeld tussen de 10 en 12 werkweken. De exacte levertijd hangt met name af van de gekozen uitvoering.
Is de spiltrap in andere kleuren leverbaar?
Ja, de spiltrap is in andere kleuren leverbaar. Zo kan het stalen frame in iedere gewenste RAL-kleur worden gepoedercoat, kan het onbehandelde staal worden voorzien van een transparante olie of poedercoating en kunnen de treden in verschillende materialen en kleurafwerkingen worden aangebracht.
Komen jullie de spiltrap plaatsen?
Ja, de spiltrap kan door onze monteurs op locatie worden geplaatst. Ook is het mogelijk de spiltrap op locatie te laten leveren of af te halen bij onze fabriek.
Hoe lang is de garantie op een spiltrap?
De garantie op een spiltrap is conform artikel 16 van de Consumentenvoorwaarden Metaalunie 2 jaar.
Hoe kan ik de spiltrap het beste onderhouden?
De spiltrap heeft een gepoedercoat oppervlak en/of rvs uitvoering en heeft hierom in binnensituaties geen specifiek onderhoud nodig. Indien de houten treden zijn voorzien van een kleurolie, zijn er onderhoudsmiddelen verkrijgbaar.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten