Stalen trap kopen

Een stalen trap geeft je woning een moderne look. Het robuuste materiaal kan in verschillende vormen en maten worden geproduceerd tot de perfecte trap voor uw woning. De keuze voor een stalen trap wordt steeds vaker gemaakt omdat het een duurzaam materiaal is en we er steeds meer mee kunnen! Laat je hieronder inspireren.

De stalen trap: modern en industrieel

Een stevig, duurzaam en slijtvast materiaal wat daarnaast een smaakvolle toevoeging is aan je interieur: staal. Zeker in combinatie met een natuurlijk materiaal zorgt het voor een mooi contrast. Denk hierbij aan een stalen trap met houten traptreden. Ook kun je staal combineren met glas voor een moderne, eigenzinnige uitstraling. De eenvoud van het materiaal maakt het tijdloos en dankzij onze expertise een veelzijdig materiaal om een trap voor je te produceren!

Zwarte predesigned muizeboomtrap
Design bordes trap

Een stalen trap kopen

Landelijk, klassiek of industrieel: je kunt alle kanten op met een stalen trap. In samenwerking met onze ontwerpers stel je je perfecte design trap samen voor je woning. Het unieke aan TrappenXL is dat wij alles, van het ontwerp tot de montage op locatie, volledig in eigen beheer uitvoeren. Zo hebben wij een fabriek bij de showroom, waar je welkom bent om eens langs te komen.

De prijs van een stalen trap

Wil je meer weten over de prijs van een stalen trap? Een stalen trap is over het algemeen duurder dan een houten trap, maar ook duurzamer! Op basis van veel factoren stellen wij een offerte voor je op. Denk hierbij aan het gebruik van andere materialen zoals houten treden of een glazen trapleuning. Ook de vorm en het formaat hebben invloed op de prijs van een stalen trap. Vraag daarom direct je offerte op maat aan.

Minimalistische zwarte bordestrappen met glazen balustrade
Volledig stalen middenboomtrap

Het verschil met de RVS trap

In de volksmond wordt soms ook een rvs trap verward met een stalen trap. Rvs is een gelegeerde staalsoort die roestvast is en opvalt door zijn glanzende metalen oppervlak. Ook dit materiaal wordt regelmatig in een design trap toegepast.

De vlucht- of noodtrap, een solide stalen buitentrap

Een noodtrap of een vluchttrap krijgt vaak de benaming stalen trap mee. Meestal zijn dit praktische trappen die buiten worden geplaatst om een balkon of een plat dak te kunnen bereiken. Ook in fabriekshallen en opslagloodsen worden deze trappen regelmatig neergezet voor het ontsluiten van een verdiepingsvloer naar een magazijn, kantoor of kantine. Deze trappen worden meestal als rechte trap of als spiltrap uitgevoerd, eventueel voorzien van een afstapbordes. Dit zijn uiteraard niet de designtrappen die in huizen of panden worden geplaatst.

Rechte buitentrappen

Voor- en nadelen van een stalen trap

✔ Duurzaam en onderhoudsvrij materiaal
✔ Veelzijdig materiaal
✖ Stalen traptreden maken meer geluid

Stalen trappen

Prijsindicatie en vrijblijvende offerte aanvragen?

 

Benieuwd naar de prijzen van een stalen trap of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt van ons een vrijblijvend voorstel.

Offerte aanvraag

1Aanvraag
2Trapinformatie
3Bevestiging
  • Uw informatie

 

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten