Buitentrappen op maat!

Buitentrap op maat!

Zoals de naam al aangeeft is een buitentrap geschikt om in weer en wind te staan. De eindafwerking van deze buitentrappen is weerbestendig. Buitentrappen worden onder meer toegepast in tuinen, maar de buitentrappen dienen in veel gevallen bijvoorbeeld ook als noodtrap. Hierboven treft u een overzicht van een aantal buitentrappen, die wij voor onze klanten hebben opgeleverd.

De buitentrap, een weerbestendige trap met vele mogelijkheden!

De meest voorkomende afwerking van buitentrappen is thermisch verzinkt. Hierbij wordt een dunne zinklaag over het staal van de buitentrappen aangebracht door middel van onderdompeling in een vloeibaar zinkbad. Het is ook mogelijk om de trap te voorzien van een kleur. Dan wordt er over de zinklaag van de buitentrap een poedercoating in de gewenste RAL-kleur aangebracht. Een andere oplossing is het trapframe van de buiten trap uit te voeren in RVS, maar dit is aanzienlijk duurder. Naast stalen treden kunnen er ook houten treden, glazen treden, granieten treden of betontreden op de trap worden toegepast. In principe zijn alle traptypes als buitentrap uit te voeren maar de meest voorkomende zijn de rechte steektrap en de spiltrap. Een veel toegepaste goedkope spiltrap is de Valencia spiltrap. Deze vind u in onze webshop.

Spiltrap valencia voor buitengebruik

Voordelige buitentrap uit onze webshop

In onze webshop vindt u een zeer voordelige en snel te leveren buitentrap spiltrap, de Valencia. Deze thermisch verzinkte zelfbouw spiltrap kan snel geleverd worden en is budgettair zeer interessant.

Deze Valencia trap is ideaal voor het ontsluiten van een bestaand balkon of een dakterras.

Wat moet u weten over dit type trap

3

Voor- & nadelen buitentrappen

Elk type trap brengt voor- en nadelen met zich mee.
Buitentrappen hebben de volgende voor- en nadelen:

Buitentrappen zijn bestendig tegen weer en windElk type trapmodel is in principe toepasbaarVeel variaties, dus vele prijsklassenDe buitentrappen vereisen (meer) onderhoud
2

Materialen buitentrappen

Het trapframe  van de buitentrap wordt voornamelijk uitgevoerd
in staal met thermische verzinking. Echter behoort
RVS ook tot de mogelijkheden van buitentrappen.

Als er wordt gekeken naar de traptreden van de buitentrappen, dan
zijn bij deze trap de volgende materialen populair:

●  Beton
●  Graniet
●  Staal

Staal materiaal trap
Staal
Wat kost een op maat gemaakte buitentrap?
Een op maat gemaakte buitentrap is verkrijgbaar vanaf circa €3.500,-. Dit bedrag is inclusief het inmeten van de buitentrap, een 3D ontwerptekening, de montage en btw.
Wat is de levertijd van een buitentrap?

De levertijd van een buitentrap varieert gemiddeld tussen de 3 en 12 werkweken. De exacte levertijd van de buitentrap hangt met name af van de gekozen uitvoering.

Is de buitentrap in andere kleuren leverbaar?

Ja, de buitentrap is in andere kleuren leverbaar. Het stalen frame van de buitentrap wordt in de basis thermisch verzinkt en kan hierdoor in iedere gewenste RAL-kleur worden gepoedercoat. Eventuele houten treden worden meestal uitgevoerd in tropisch hardhout zoals bijvoorbeeld Bilinga of Bankirai.

Komen jullie de buitentrap plaatsen?
Ja, de buitentrap kan door onze monteurs op locatie worden geplaatst. Ook is het mogelijk om de buitentrap op locatie te laten leveren of af te halen bij onze fabriek.
Hoe lang is de garantie op een buitentrap?
De garantie op een buitentrap is conform artikel 16 van de Consumentenvoorwaarden Metaalunie 2 jaar.
Hoe kan ik de buitentrap het beste onderhouden?

Het thermisch verzinkte oppervlak van de buitentrap heeft geen specifiek onderhoud nodig. Als er een poedercoating is aangebracht op de buitentrap, is het advies om het oppervlak regelmatig te reinigen met een neutraal middel waarvan de pH-waarde tussen de 6 en 8 ligt. De treden van de buitentrap, uit tropisch hardhout, worden in de meeste gevallen niet behandeld en zullen vergrijzen. Eventueel kan een transparante olie of beits op de buitentrap worden aangebracht om de levensduur te verlengen.

Hoe kies ik een rechte steektrap en een spiltrap voor buiten?

De uitstraling van de trapvorm van de buitentrap, in samenhang met de omgeving, kan van invloed zijn op de trapkeuze voor een rechte stalen buitentrap of een stalen spiltrap. Een rechte stalen buitentrap is met name makkelijker voor het meenemen van grote objecten over de trap, zoals het geval is tijdens een verhuizing. Ook als er grote groepen mensen tegelijkertijd gebruik moeten maken van stalen buitentrappen worden rechte bordestrappen toegepast. Een voorbeeld hiervan zijn de buiten trappen in stadions. Een stalen spiltrap heeft het voordeel dat deze maar weinig oppervlak in beslag neemt en dus ook in kleinere ruimtes eenvoudig kan worden aangebracht en een lange levensduur heeft.

Hoe blijft de buitentrap veilig bij heftig weer?
Door het toepassen van speciaal gevormde stalen traptreden in een hoge kwaliteit wordt de veiligheid van de stalen buitentrap aanzienlijk verbeterd als het regent of sneeuwt.
Kunnen er antislip treden op een buitentrap?
Bij onze buitentrappen hebben we altijd oog voor de veiligheid. Naast de algemene veiligheid kijken we ook hoe we de stalen buitentrap het beste kunnen beveiligen voor het geval er sprake is van verschillende weersomstandigheden. De traptreden in stalen buitentrappen kunnen worden voorzien van een antislip profilering of een slijtstrip waardoor de kans op uitglijden tijdens het traplopen wordt verkleind. Omdat bij het gebruik van een antislipprofiel in de trede het oppervlak van de trede zelf minder wordt belast zal dit een lange levensduur van de stalen buitentrap bevorderen.

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Vergelijkbare trappen

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten