Alles over de spiltrap

Deze week wil ik u extra informatie geven over de spiltrap, niet te verwarren met de wenteltrap. De spiltrap is een rondlopende trap waarbij de traptreden rondom een spil lopen. Meestal is dit een ronde spil, maar ook andere spilvormen zijn mogelijk. Andere benamingen die worden gegeven aan een spiltrap zijn: een ronde trap/rondlopende trap, draaitrap en wenteltrap. Maar zoals aangegeven is deze laatste benaming niet juist. De wenteltrap komt t.z.t. in een aparte blog aan de orde.

De spiltrap, een zeer populaire trap!

De spiltrap is een populaire trap door de beperkte ruimte die hij inneemt, in combinatie met de vorm. Met zijn kleine diameter is hij met recht een ruimtebesparende trap. Een mooi voorbeeld is de trap met een diameter van 100 cm die u in onze webshop kunt vinden. Deze trap wordt ook wel de 1 m2 trap genoemd omdat hij zo weinig ruimte inneemt. Een nadeel van spiltrappen met een kleine diameter is de beperkte doorloop. Gelukkig zijn er ook spiltrappen met een grotere diameter leverbaar. Naast de standaard spiltrappen uit onze trappen webshop zijn er de spiltrappen die op maat gemaakt worden in onze werkplaats.

Het spiltrap bouwbesluit

In de woningen waarvan de bouwvergunning voor 1 januari 2003 is afgegeven hebben we te maken met kleinere trapgaten. Voor het gemak spreken wij hier over trappen volgens het oude Bouwbesluit. Meestal hebben we in deze woningen te maken met rechthoekige trapgaten van ca. 2 bij 1 meter. Deze trapgaten zijn heel geschikt voor de op maat gemaakte spiltrap. Van de standaard spiltrappen past vooralsnog alleen de Tulip trap uit onze webshop in deze rechthoekige trapgaten.

Ook in nieuwbouw woningen plaatsen we regelmatig een op maat gemaakte design spiltrap. Het is dan wel van belang om in een vroeg stadium, bij het ontwerp van de woning, al rekening te houden met de benodigde afmeting van het trapgat. Onze ontwerpafdeling kan hier, eventueel in overleg met uw architect, in participeren zodat u zeker weet dat de door u gewenste trap ook daadwerkelijk past.

De vormgeving van de spiltrap

Graag wil ik iets dieper ingaan op de specifieke vormgeving van de spiltrap. Kenmerkend is uiteraard de ronde vorm van deze trap. Door toepassing van meestijgende regels kan deze specifieke trapvorm worden versterkt. Een aantal jaren geleden hebben wij een mooie trapconstructie ontwikkeld, waardoor er geen tredendragers meer zichtbaar zijn. De treden lijken als het ware aan de trapspil te zijn verlijmd. We onderscheiden ons van andere trapfabrikanten door gebruik te maken van relatief dunne traptreden, zonder zichtbare bevestigingsdetails. Een voorbeeld van deze design spiltrap staat opgesteld in onze trappen showroom.

Graag maak ik met u een afspraak om u te adviseren wat betreft de mogelijkheden in uw specifieke situatie. Ook alternatieve spiltrappen, waaronder de budgettrappen uit onze webshop, staan opgesteld in onze trappen toonzaal. Uiteraard bent u ook van harte welkom om de andere design trappen te bekijken, bijvoorbeeld de middenboomtrap. Over deze trappen wil ik u graag in de volgende blog wat meer vertellen.

Ons assortiment & een indicatie van de spiltrap prijzen

Bent u benieuwd naar spiltrappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten