Trap in een restaurant

In de meeste restaurants is er sprake van één niveau waar de klanten verblijven maar ook dan kan het voorkomen dat er toch een trap nodig is. Een mooi voorbeeld hiervan is een trap die we een aantal jaren geleden hebben geplaatst in de binnenstad van Deventer. Bij dit restaurant is de keuken boven gesitueerd en moet de bediening dus intensief gebruik maken van de trap. Hieronder lees je meer over de wensen en de uitvoering.

Spiltrap restaurant Deventer

Drie belangrijke voorwaarden

Onze opdrachtgever had drie belangrijke voorwaarden voor de uitvoering van de trap: De trap mocht niet te veel ruimte innemen in het restaurant omdat dit ten koste zou gaan van het aantal beschikbare tafels. De trap moest door de bediening met een vol dienblad goed te belopen zijn. Ook moest de trap een eyecatcher in de ruimte zijn. Om van de mogelijkheden een goed beeld te krijgen kwam de eigenaar, samen met iemand van de bediening, naar onze showroom om de ideale trap in zijn specifieke situatie te kiezen. Uiteindelijk koos hij voor een spiltrap waarvan de beloopbaarheid in de praktijk werd getest in onze toonzaal. Op onze recensiepagina kunt u zijn uitgebreide reactie lezen.

Andere situaties

Uiteraard zijn er ook situaties waarbij de gasten gebruik moeten maken van een trap om het restaurant te kunnen bereiken. Dan is het met name van belang dat de trap voor alle mensen veilig is en gemakkelijk beloopbaar. We noemen dit ook wel een luie trap zodat ook oudere mensen en mensen die slecht ter been zijn de trap kunnen gebruiken. In zo’n situatie is het natuurlijk beter dat er ook een lift of een traplift aanwezig is. De luie trap kenmerkt zich ook vaak door een tussenplateau waar men even kan uitrusten. Als het tussenbordes voldoende groot ontworpen is, kun je er zelfs een paar stoelen of een bank plaatsen. Daarnaast kunnen er decoratieve elementen, zoals een mooie plant, op dit bordes worden geplaatst.

Rechte trap Orangerie Huizen

2

Materialen

Het trapframe van de onze designtrappen wordt veelal geproduceerd uit de volgende populaire materialen:
●  Staal (in elke kleur beschikbaar)
●  RVS (roest vrij staal)

Tevens zijn er tal van mogelijkheden, wat betreft materiaalkeuze van de traptreden. Het meest
populair zijn de volgende materialen:
●  Glas
●  Diverse houtsoorten (met monocoat olie)
●  Staal

Beuken materiaal trap
Beuken
Essen materiaal trap
Essen
Eiken materiaal trap
Eiken
Staal materiaal trap
Staal
Glas materiaal
Glas
3

Afwerking

Wanneer je voor houten treden kiest kan je de treden laten afwerken met een monocoatolie. Hiermee kan je de trede laten bijkleuren in de gewenste tint. De meest gekozen tinten op houten treden zijn:

Monocoat pure kleur
Pure
Monocoat walnoot kleur
Walnoot
Monocoat naturel kleur
Naturel
Monocoat wit kleur
White
Monocoat pistachio
Pistachio
Monocoat savanna kleur
Savanna
Monocoat chocolat kleur
Chocolat
Monocoat charcoal kleur
Charcoal
Monocoat slate grey kleur
SlateGrey

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Vergelijkbare trappen

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten