Luxe trappen

Trappen zijn er in verschillende modellen en maten. Vrijwel elk model kan in een eenvoudige uitgave tot een zeer luxe uitgave vervaardigd worden. Met name luxe trappen zijn vaak echte blikvangers in een interieur.

Wat zijn luxe trappen?

Luxe trappen kenmerken zich door een passend design, gecombineerde hoogwaardige materialen en/of speciale details die zorgen voor een luxe uitstraling. Luxe trappen zijn echte sfeermakers en worden op maat gemaakt op basis van de wensen en voorkeuren van de gebruiker. De prijs ligt daarom hoger dan van bijvoorbeeld een standaard bouwpakkettrap.

Voordelen luxe trap

Door te kiezen voor een luxe trap geniet je van veel voordelen. Je kunt hierbij denken aan het volgende:

  • Bij een luxe trap heb je de keuze uit vele hoogwaardige en duurzame materialen (met een beperkte milieubelasting).
  • Een luxe trap is afgestemd op je woning en daarom vult de trap je interieur vaak perfect aan.
  • Een luxe trap zorgt vaak voor een waardevermeerdering van je huis.

Soorten luxe trappen

Luxe trappen kunnen in vrijwel elk soort model op maat gemaakt worden. We zetten de meest voorkomende luxe trapmodellen voor je op een rij:

Zwevende trap

Een zwevende trap is een trapmodel waarbij de treden slechts aan één zijde van een muur of een trapboom zijn bevestigd. Aan de andere zijde zijn de treden dus vrij, waardoor het lijkt alsof de treden zweven in de ruimte. Dit trapmodel wordt daarom ook wel een volledig vrijdragende trap genoemd.

Zwevende trappen hebben van zichzelf al een moderne uitstraling met klasse. In het interieur ogen ze vaak minimalistisch en elegant. Door te kiezen voor glazen of natuurstenen treden, krijgt de trap een extra luxe uitstraling. Door het integreren van LED verlichting in de treden kan extra sfeer toegevoegd worden.

Muizenboom trap

De muizenboomtrap is een trap met een karakteristieke trapvorm. Het is een populair en minimalistisch trapmodel dat zowel in een rechte als in een kwartslagvorm gerealiseerd kan worden.

De muizenboomtrap komt het beste tot zijn recht in een rechte uitvoering. Door een trapframe van roestvast staal te combineren met hardhouten treden ontstaat een mooie luxe muizenboomtrap die zal schitteren als blikvanger in huis.

Spiltrap & wenteltrap

Spiltrappen, vaak ook wenteltrappen genoemd, zijn ruimtebesparende trappen waarbij de traptreden zijn bevestigd aan een centrale spil. De trap kenmerkt zich door een spiraalvorm.

Een luxe spiltrap is vaak gemaakt van exclusieve gecombineerde materialen en een mooie balustrade voorzien van meelopende knieregels waardoor de spiraalvorm extra wordt benadrukt. De combinatie van houten treden met een metalen frame zorgt voor een mooi contrast en een moderne look. Door het toevoegen van gietijzeren elementen krijgt de trap meer charme en een authentieke uitstraling.

Rechte trap

Rechte trappen zijn basic trappen waarbij de mogelijkheden wat betreft materiaalkeuze eindeloos zijn. Vooral nieuwbouwwoningen zijn vaak voorzien van rechte trappen.

Luxe rechte trappen zijn vaak vervaardigd van hoogwaardige, duurzame materialen, zoals marmeren of glazen traptreden, glazen bordessen, diverse houtsoorten en RVS. De trappen kunnen zowel in een minimalistisch als opvallend design ontworpen worden.

 

Kwartslag trap

Kwartslag trappen zijn trappen met een draai aan de onder- of bovenzijde van de trap. Door de draai krijgt de trap een speels effect en daarom wordt deze trap vaak als aantrekkelijker beschouwd dan een rechte trap. Net als de rechte trap kan de kwartslag trap in vele verschillende materiaalsoorten vervaardigd worden.

De luxe varianten zijn vaak voorzien van eiken treden en (gepoedercoat) staal. Ook glazen treden en een glazen tussenbordes behoren tot de mogelijkheden.

Bordestrap

Bordestrappen zijn trappen met rustpunten (bordessen) die dienen voor extra veiligheid of om de looprichting van de trap te wijzigen. De bordestrap is uitvoerbaar in diverse varianten. Zo kan het bordes onderaan, halverwege of bovenaan de trap geplaatst worden. Als het bordes bovenaan de trap wordt geplaatst, ontstaat er een bergruimte met stahoogte onder de trap.

Een bordestrap neemt relatief veel ruimte in beslag en komt daarom het mooiste tot zijn recht in een ruime hal of open ruimte. We zien deze trappen daarom vaak terug in grote herenhuizen of vrijstaande villa’s. Door de trap te vervaardigen met gecombineerde luxe materialen, zoals RVS met glas en hardhout, wordt het een sierlijke, fraaie blikvanger in elke hal.

Middenboomtrap

Een middenboomtrap heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een centrale trapboom in het midden onder de traptreden. Door de eenvoudige uitvoering kent deze trapsoort veel variatiemogelijkheden en is zelfs een luxe op maat gemaakte uitvoering mogelijk voor een relatief lage prijs.

De luxe uitvoering van een middenboomtrap is vaak voorzien van een stalen (RVS) trapboom met hardhouten, natuursteen of glazen treden.

Glazen trap

De glazen trap is in bovenstaande trapmodellen al meerdere malen terug gekomen, omdat glas toepasbaar is op veel soorten trappen. Glazen trappen worden steeds populairder. Door de lichtdoorval en transparante treden hebben glazen trappen een fraaie, luxe en exclusieve uitstraling. Glazen trappen zijn vaak voorzien van RVS onderdelen en LED verlichting waardoor een indrukwekkend geheel ontstaat.

 

Prijsindicatie of vrijblijvende offerte aanvragen?

Benieuwd naar de prijzen van een luxe design trap of wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en vul het formulier in. Eén van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten