Een zelf ontworpen bordestrap in een prachtige villa

Wat is er nou mooier dan een zelf ontworpen designtrap, waar je iedere dag weer tegenaan mag kijken. Voor een ouder echtpaar uit Loo, woonachtig in een prachtige villa, is dit het geval.

Een passie voor architectuur

Een passie voor architectuur zit in het bloed van de familie. Zo is de man (gepensioneerd) architect, evenals zijn zoons die de bordestrap hebben ontworpen. De bordestrap is geplaatst in de gezamenlijke leefruimte en fungeert als transparante verbinding tussen de verschillende woonniveaus.

Inspiratie door de website

De architect raakte geïnspireerd door een bezoek aan onze website en nam vervolgens telefonisch contact op. Hij informeerde wat de mogelijkheden van ons bedrijf zijn om het trapontwerp praktisch vorm te geven.

Het gehele productieproces van de trap

De architect stuurde ons een visualisatie van de gewenste trap, waarna we in gezamenlijk overleg hebben bekeken hoe die praktisch het best kon worden vormgegeven binnen het budget.

Om de trap inclusief de bordessen zonder storende ondersteuningen uit te voeren hebben we specifiek gekeken naar de constructieve elementen van de trap. Hiervoor zijn in de ruwbouwfase al constructie elementen opgenomen in de wanden. Door de trap al tijdens de ontwerpfase constructief door te rekenen kon er een uitgebalanceerd eindontwerp worden gerealiseerd zoals de opdrachtgever dit voor ogen had.

Wat deze trap bijzonder maakt

Een bijzonder aspect aan deze trap is de balustrade. Hierbij is gekozen voor een open structuur, geïntegreerd in de trapboom. Door middel van moderne snijmethoden kon dit uit één staalplaat worden geproduceerd waarbij iedere vorm mogelijk was. In dit ontwerp is voor een rechte en minimalistische vormgeving gekozen; organische vormen zijn echter ook mogelijk.

Een trotse klant

De klant was, en is, zeer ingenomen met het eindresultaat. Hij stuurde ons een internationaal vakblad over architectuur toe waarin een artikel over de villa was geplaatst met daarin een fotoreportage van de trap, prominent aanwezig.

(door Marc Goodwin)

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Bent u benieuwd naar bordestrappen/design trappen in villa’s die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten