Prachtige bordestrappen in Utrecht

Wat is een nieuwbouwwoning zonder een mooie designtrap? Deze vraag had de familie Drost uit Utrecht zich gesteld toen ze in de binnenstad hun nieuwe woning aankochten op het voormalig veemarktterrein.

Om een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is gingen ze op internet kijken en kwamen ze terecht op de website van TrappenXL.
Na een telefoontje met TrappenXL werd er een afspraak gemaakt voor een bezoek aan de showroom.

In de showroom werden de verschillende variaties en mogelijkheden besproken en bekeken, inclusief de diverse houtsoorten en afwerkingen van de traptreden.

Vanuit het basisontwerp, gemaakt door de architect, stond al vast dat de vier woonlagen met elkaar verbonden zouden worden d.m.v. rechte bordestrappen.
Er is uiteindelijk gekozen voor een fraai design waarin een combinatie is gemaakt van een minimalistische vormgeving met natuurlijke materialen binnen het door de klant gewenste budget.

Bordestrap

Een bordestrap is een zeer ruime trap. Met het bordes wordt een rustpunt gecreëerd wat de trap heel toegankelijk en ook goed beloopbaar maakt.
Daarnaast kan met een bordes de looprichting van de trap veranderd worden.

In de nieuwbouwwoning van de familie Drost moesten drie boven elkaar gepositioneerde bordestrappen komen, inclusief de stalen balustraden.

Wijziging in het ontwerp

Toen helder was hoe de trap er uit moest komen te zien met de gekozen materialen, konden onze ontwerpers aan de slag om een 3D tekening te maken van deze trapcombinatie.

De verticale stalen lamellen in dit project zouden eerst in hout worden uitgevoerd maar uiteindelijk is er toch voor gekozen om dit in staal uit te voeren. Hierdoor kon de belijning heel ‘strak’ worden doorgezet in combinatie met de gewenste transparantie van de balustraden.

Nadat deze wijziging in het ontwerp was doorgevoerd kon overgegaan worden op de productie van de metalen trappen.

Complimenten

De eikenhouten treden met de witte stalen balustrade en verticale spijlen vormen een prachtige combinatie. De trap is een echte eyecatcher geworden!
De klant is zeer tevreden over het feit dat het besproken ontwerp tot het uiteindelijke fraaie resultaat heeft geleid:

“Hallo Bob,

De laatste punten zijn inderdaad opgelost, bedankt. Bijgevoegd vind je wat foto’s.
Je bent natuurlijk welkom om het mooie resultaat zelf te bekomen bekijken!

Groet,

Erik”

Prijsindicatie of vrijblijvende offerte aanvragen?

Benieuwd naar de prijzen van een luxe design trap of wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en vul het formulier in. Eén van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten