De aankoop van een design trap

Hoe verloopt het proces rondom de aankoop van een design trap in de praktijk? En wat is mijn aandeel daarin? Zijn er bijkomende kosten bij de aankoop van een nieuwe trap? Toen ik over bovenstaande vragen zat na te denken, besefte ik dat hier in alle gevallen niet een eenduidig antwoord op te geven is. Bijna iedere op maat gemaakte trap is uniek en iedere klant is sowieso uniek. Toch kun je grofweg twee mogelijkheden onderscheiden: Een design trap in een nieuwbouwwoning en een in een bestaande woning.

Betrokkenheid met de klant

Een trap in een nieuwbouwwoning heeft het voordeel dat, als je ons in een vroeg stadium laat meedenken, de bouwkundige elementen eventueel nog kunnen worden aangepast aan de te plaatsen designtrap. Dit kun je eventueel in samenspraak met de (interieur)architect met ons afstemmen.

Bouwkundige situatie uitdenken

Bij bepaalde trappen, bijvoorbeeld de zwevende– en de vrijdragende trap, moet de muur waarlangs de trap loopt voldoen aan bepaalde eisen. Dit kan extra bouwkundige kosten met zich mee brengen. In een adviesgesprek kunnen wij je hierover uitgebreid inlichten. De eventuele details kunnen wij rechtstreeks met de bouwkundig aannemer of de architect kortsluiten.

Een bestaande situatie

Bij een bestaande woning zit je meestal vast aan de bestaande bouwkundige situatie. Toch is het hier ook van belang om voor het plaatsen van een nieuwe trap al in een vroeg stadium een bezoek aan onze showroom te brengen. Het komt regelmatig voor dat er alternatieve mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een bijzondere trap.

Ik zal je dit aan de hand van een recent voorbeeld toelichten: Vorige week kwamen klanten onze showroom binnen voor een nieuwe trap in hun bestaande woning te Haren. De architect had een trap getekend in de woonkamer die er praktisch gezien goed in paste. In dit geval een dubbelkwart trap met een tussenbordes. Door deze uitvoering van de trap werd het een kolossaal object in de living. Door het plaatsen van een transparante spiltrap op een andere positie in de huiskamer ontstond er zowel optisch als praktisch veel meer ruimte. Daarnaast bracht de voorgestelde spiltrap een designobject, geïntegreerd met de rest van de inrichting.

Verschillende bouwkundige elementen

Een ander aspect dat ik je graag wil vertellen is dat verschillende bouwkundige elementen tijdens de bouw met elkaar in conflict kunnen raken als dit van te voren niet goed is afgestemd met de diverse partijen die bij de bouw van de woning zijn betrokken. Een voorbeeld hiervan is het toepassen van directe of indirecte verlichting in of bij de design trap. Tijdens de ontwerpfase kunnen wij al aangeven waar eventuele verlichting of stroompunten moeten worden aangebracht zodat er in de eindfase niet allerlei kostenverhogende aanpassingen hoeven worden gedaan. Het zou toch erg jammer zijn om bij een glazen trap voorzien van LED verlichting zichtbare kabelgootjes te moeten aanbrengen. Of een mooie middenboom trap voorzien van geïntegreerde verlichting waarbij het stroompunt niet aanwezig is op de juiste positie, zodat er in een eindfase nog weer hak- en breekwerk moet plaatsvinden.

Het voorkomen van verrassingen bij de aankoop van een trap

Bijkomende kosten kunnen dus een rol spelen bij de aankoop van een mooie trap. Maar als je in een vroeg stadium de mogelijkheden met ons doorspreekt kom je ook op dit punt niet voor onaangename verrassingen te staan. Een reden te meer om contact met ons op te nemen of een bezoek te brengen aan onze trappenshowroom.

Volgende week alweer de laatste blog in deze serie: ‘De trap is geplaatst en dan?’

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Ben je benieuwd naar houten design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wil je een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Gerelateerde blogs

Hieronder vind je gerelateerde berichten.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten