Het aanvragen van een offerte voor een design trap

Er zijn verschillende manieren om een offerte voor een design trap aan te vragen. De beste manier is om in een vroeg stadium een afspraak te maken in onze showroom. U kunt dan direct een keuze maken uit de juiste trapvorm, materialen, kleuren, details en het afwerkingsniveau. Dit heeft het voordeel dat u weet waarvoor u een offerte krijgt.

Showroom bezoek geeft in de praktijk een beter beeld van de gewenste trap

In de praktijk maak ik het nogal eens mee dat een klant vanaf een foto de keuze maakt voor een bepaald type trap, bijvoorbeeld een middenboom trap. Terwijl bij het bezoek aan de showroom uiteindelijk een andere keuze wordt gemaakt, bijvoorbeeld een vrijdragende trap. Waarschijnlijk vraagt u zich af hoe dit kan. Een voor de hand liggende verklaring is dat, hoe mooi de foto ook is, een foto toch nog altijd een beperkt beeld geeft van een designtrap. Het blijft een tweedimensionaal beeld. Op het moment dat je een trap vanaf alle posities kunt bekijken en erover heen kunt lopen ontstaat pas een goed totaalbeeld van de trap. Daarnaast kun je de details en het afwerkingsniveau niet van een plaatje halen.

Een beeld van de verschillende prijsniveaus

Wat is de prijs van een mooie designtrap? Een belangrijke vraag voor veel mensen. Laat ik beginnen met de opmerking dat dit sterk afhankelijk is van de trapvorm, trapafmeting en de gekozen materialen en afwerking.

In de showroom kan ik u de variaties in prijsniveaus uitleggen en dit laten zien aan de hand van de verschillende voorbeelden. Op een foto zie je bijvoorbeeld niet dat het oppervlak van een stalen trap is gestraald, handmatig is geschuurd en voorzien van twee lagen poedercoating, in de door u gewenste kleur, waardoor een topproduct ontstaat. Uiteraard hangt hier wel een bijbehorend prijskaartje aan. Daarnaast kan ik u ook eenvoudiger, en dus goedkopere, afwerkingsniveaus laten zien. Dit is maar één van de praktische voorbeelden waar u rekening mee moet houden bij de keuze van een trap.

Een prangende vraag voor u als consument is natuurlijk of u bij TrappenXL wel de juiste prijs voor de gekozen trap krijgt. En als goede verkoper zeg ik natuurlijk: uiteraard leveren wij de juiste prijs – kwaliteit verhouding. Maar dit vind ik wat al te gemakkelijk en dus is enige uitleg wel op zijn plaats.

Een voorbeeld uit de praktijk

Als ontwerper en designer vind ik de detaillering en afwerking en daarmee de kwaliteit van essentieel belang. Dat is tegelijkertijd mijn handicap want hier hangt vaak ook een prijskaartje aan. Ik zal u dit met een praktijkvoorbeeld uitleggen.

Een klant vroeg aan de hand van een omschrijving en een voorbeeldfoto de prijs van een wenteltrap bij ons aan. Met veel enthousiasme over het ontwerp belde ik de betreffende klant op. Hij gaf aan dat hij bij een aantal partijen dezelfde prijsaanvraag had gedaan en vervolgens van de goedkoopste aanbieding gebruik zou gaan maken. Op zich natuurlijk niets mis mee, ware het niet dat er verschillende producten werden aangeboden. Het lastige met op maat gemaakte design trappen is dat je het vergelijk niet kunt maken aan de hand van een offerte, tekening en zelfs niet van een foto.

De uiteindelijke keuze van de klant

U bent natuurlijk benieuwd hoe het met de klant is afgelopen. Ik heb hem gevraagd om naar onze showroom te komen en dat deed hij gelukkig. Tijdens dat bezoek heb ik hem de verschillen kunnen laten zien, wat voor hem de doorslag gaf om toch meer geld uit te geven aan de trap dan het bedrag dat op de laagste offerte stond. En ja, hij heeft inderdaad de trap bij ons gekocht.

Een offerte of indicatie van de prijs per mail

Uiteraard is het ook mogelijk om een offerte of een prijsindicatie op te vragen per mail. Door het invullen van ons contactformulier kunt u gelijk een aantal kenmerken aangeven waardoor ik u op korte termijn een adequaat antwoord kan geven.

Telefonisch contact opnemen

Last but not least is het ook mogelijk om telefonisch informatie op te vragen. Het voordeel hiervan is dat er direct een goede afstemming kan plaatsvinden wat betreft de mogelijkheden, zowel technisch als prijstechnisch. Vaak volgt hierop een eerste offerteaanvraag en een bezoek aan onze showroom.

Een bezoek aan onze showroom

De moraal van bovenstaand verhaal is: voor een goede keuze van een trap, en de daaraan gekoppelde offerteaanvraag, is het van essentieel belang om de diverse trappen in het echt te zien! En dus adviseer ik u een bezoek te brengen aan onze showroom te Hoogeveen waar een groot aantal designtrappen maar ook budgettrappen staat opgesteld.

Een indicatie van de prijs

Bent u benieuwd naar de kosten van een design trap? Bekijk dan deze pagina om een offerte aan te vragen!

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten