Design trap op maat in 2022

Elk jaar zijn er trends op het gebied van wonen en interieur en aangezien een trap daar een belangrijk onderdeel van is, spelen wij als trappenspecialist daar natuurlijk graag op in.

Trappen komen in verschillende vormen en maten. Zo maken we onderscheid tussen verschillende soorten trapmodellen, zoals wenteltrappen, rechte trappen en zwevende trappen. Welke type trap u nodig heeft, hangt af van de beschikbare ruimte in de woning of kamer en wat u zelf mooi vindt. Daarnaast maken we onderscheid tussen bouwpakkettrappen, PreDesigned trappen en design trappen op maat.

In deze blog vertellen we u graag meer over design trappen op maat en welke daarvan aansluiten op de trends van 2020.

Wat is een design trap?

Een design trap is een trap die volledig naar uw wens wordt ontworpen en waarvan de detaillering en afwerking van zeer hoge kwaliteit zijn. Een design trap op maat is altijd uniek en wordt vanaf scratch ontworpen.

Afhankelijk van de bouwkundige situatie wordt een trapmodel gekozen dat past in de woning of het pand. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de eisen zoals die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit.

Trends design trappen 2022

Minimalistisch wonen is een woontrend die in 2021 erg populair was, maar zich ook onverminderd voortzet in het interieur van 2022. Het minimalisme gaat goed samen met een andere woontrend van 2022: duurzaam en bewust wonen.

Lees ook: Top 5 woontrends van 2022 met bijpassende trap.

Vanuit de particuliere sector is er al vele jaren vraag naar trapontwerpen met een minimalistische uitstraling en inmiddels hebben wij dus al vele trappen mogen ontwerpen die aansluiten bij deze minimalistische woontrend.

De laatste jaren zagen we vooral een toenemende vraag naar transparante trappen. U kunt hierbij denken aan trappen met een volledige glazen balustrade, maar ook aan massief stalen trappen. Door het gebruik van massief staal, kunnen zeer dunne traptreden en dunne regels in de balustrade gerealiseerd worden. Dit geeft een trap een transparante en open uitstraling, waardoor de trap erg goed past in een minimalistisch interieur.

Een voorbeeld:

 

Nieuwe design trappen

De ontwikkeling van nieuwe design trappen waarvan de minimalistische vormgeving een belangrijk kenmerk is, gaat nog steeds door. Vaak wordt ervoor gekozen om een populaire trapvorm, zoals bijvoorbeeld de muizenboomtrap, spiltrap of zwevende trap, te voorzien van massief stalen traptreden.

Met massief stalen traptreden kan een trededikte van slechts 1 cm gerealiseerd worden. Vanzelfsprekend krijgt de trap daardoor een zeer transparante uitstraling en laat deze veel licht door.

Een voorbeeld:

 

Design trappen voor nieuwbouw

Design trappen worden vaak voor nieuwbouwwoningen ontworpen. Als u van plan bent om een design trap in uw nieuwbouwwoning te laten plaatsen, dan is het verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium een trappenspecialist in te schakelen. De verschillende aspecten van de trap, zoals de trapvorm, het trapgat en een eventuele balustrade, kunnen dan nog in het bouwkundig ontwerp worden verwerkt. In samenwerking met een architectenbureau en interieurontwerper kan hierdoor bijna iedere trapuitvoering worden gerealiseerd.

Een design trap op maat is niet alleen geschikt voor een nieuwbouwwoning, maar ook voor het vervangen van een oude, gedateerde trap in een bestaande woning. Een bestaande woning kan daardoor een volledig andere uitstraling krijgen.

Duurzaamheid bij design trappen

We benoemden het al eerder: duurzaam wonen is een belangrijke trend in 2021. Duurzaam wonen is meer dan alleen een minimalistisch inrichting en het kiezen voor duurzame materialen.

Duurzaam wonen gaat ook over ouder worden en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven in uw woning. Mede om die reden wordt tegenwoordig vaak gekozen voor goed beloopbare trappen die ook wel ‘luie trappen’ worden genoemd. Dit zijn trappen met een relatief kleine hellingshoek, zodat ze ook voor ouderen goed te belopen zijn.

Ondanks dat een luie trap goed beloopbaar is, kan er een moment aanbreken dat traplopen u veel moeite kost of niet meer mogelijk is. Om dan toch in uw woning te kunnen blijven wonen, is een traplift een goed alternatief.

Hoewel de huidige trapliften op of naast vrijwel elk type trap kunnen worden gemonteerd, heeft het monteren op een stalen trap over het algemeen de voorkeur. Een houten trap is constructief minder sterk en daardoor mogelijk minder geschikt.

Wilt u graag in uw huis kunnen blijven wonen als u minder mobiel wordt? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden bij de aanschaf van een trap. Geef uw wensen voor een duurzame trap daarom altijd aan als u een design trap op maat wilt laten maken. Een trappenspecialist kan u hierin adviseren.

Design trap op maat laten maken

Met ruim 20 jaar ervaring is TrappenXL dé specialist in het maken van design trappen op maat. Wij kunnen elk soort design trap realiseren, waarbij de wensen van de klant centraal staan.

Een trap koopt u niet dagelijks en daarom is het verstandig om altijd eerst onze trappenshowroom te bezoeken om tot een goede keuze te komen. Tijdens uw bezoek kunt u zich uitgebreid laten adviseren over de beste opties voor uw specifieke situatie in combinatie met uw wensen.

Lees ook: Wat u van ons kunt verwachten bij een showroombezoek.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

 

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Bent u benieuwd naar designtrappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Klik dan op één van de onderstaande categorieën.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten