Top 5 woontrends met bijpassende trap

Ben je toe aan een nieuw interieur? Of ga je binnenkort verhuizen? Dan ben je waarschijnlijk aan het nadenken over een nieuwe woonstijl.

Elk jaar zijn er nieuwe woontrends, zo ook in 2021. Een trap is een belangrijk onderdeel van je interieur en vormt samen met de gekozen woonstijl een mooi totaalplaatje. Niet elke trap past bij elke woonstijl, dus ook over de trap wil je nadenken.

Een trap koop je niet dagelijks en daarom kan het lastig zijn om een beeld te vormen van de mogelijkheden die er zijn. Om je te inspireren laten wij je in deze blog voorbeelden zien van design trappen die goed matchen met de woontrends van 2023.

Duurzaam interieur

Duurzaamheid is een hot thema, zo ook in het interieur. Een duurzaam interieur kenmerkt zich door producten die op een duurzame manier geproduceerd zijn, het gebruik van weinig kleuren en veel planten. De meubelen zijn op een eerlijke manier gemaakt van natuurlijke materialen en mede hierdoor past deze trend in de woontrends van 2021!

Bij een duurzaam interieur past een mooie rechte design trap met duurzame houten traptreden.

 

Houten traptreden zijn perfect te combineren met een stalen trapframe en geven een verrassend effect. Staal is bovendien erg duurzaam en te recyclen en een gecombineerde trap past daarom heel goed in een duurzaam interieur.

Klein en functioneel interieur

Klein wonen zal in 2020 steeds normaler worden. Mensen gaan steeds vaker in kleine huizen van tussen de 25 en 50 m2 wonen. Een klein huis vraagt om een functionele inrichting met multifunctionele meubelen, zoals een bedbank en uitschuifbare eettafel.

Ruimtebesparende trap

In een kleine woning is een ruimtebesparende trap, zoals een stalen spiltrap, een goede oplossing. Spiltrappen nemen door hun ronde vorm weinig ruimte in beslag en ze zijn in vrijwel elke kleur te produceren. Een stalen spiltrap wordt vaak gecombineerd met houten traptreden.

Rustig interieur met zachte kleuren

Een trend die zich dit jaar voortzet is een rustig en kalm interieur. Dit interieur typeert zich door het gebruik van zachte kleuren, zoals pasteltinten of natuurtinten, weinig accessoires en meubels die neutraal ogen. Vaak wordt een thema gekozen, zoals witte muren en woonaccessoires in een zachte tint.

Door te kiezen voor zachte kleuren en materialen ontstaat een kalm effect en ontspannen sfeer.

Een trap die goed past bij een rustig interieur is een muizenboomtrap. Deze populaire trap heeft een minimalistische uitstraling en kan in vrijwel elke kleur geproduceerd worden.

Minimalistische muizenboomtrap

Een goed alternatief is een vrijdragende trap. Ook deze trap heeft een minimalistische uitstraling en kan gecombineerd worden met natuurstenen traptreden voor een natuurlijke uitstraling.

Maximalistisch interieur

Als tegenbeweging op het minimalisme zien we dit jaar het maximalisme (‘more is more’) als groeiende trend. Een maximalistisch interieur kenmerkt zich door expressiviteit, rijke en intense kleuren (denk aan mosterdgeel, bordeaux, petrol), veel accessoires, gedetailleerde (dieren)prints en een mix van verschillende stijlen.

Bij een maximalistisch interieur passen veel verschillende soorten trappen, omdat deze stijl geen stijlregels kent. De nadruk ligt op je persoonlijkheid, dus heb je oneindig veel mogelijkheden.

Aangezien een maximalistisch interieur zich over het algemeen kenmerkt door opvallende items vinden wij een middenboomtrap met een sierlijke balustrade of in een opvallende kleur staal een goede match.

Middenboomtrap met sierlijke balustrade

Modern interieur met technische hoogstandjes

De komende tijd zullen we steeds meer moderne interieurs zien met technische hoogstandjes en slimme gadgets, ook wel smart wonen genoemd. Denk hierbij aan een strak en modern interieur, luxe materialen, een slimme thermostaat, automatische lichtschakelaars, spraakbesturingssytemen, zoals Alexa en Google Home en LED verlichting.

Alles in het interieur is gericht op meer comfort en gemak.

Een trap met glazen traptreden past erg goed in een modern interieur. Door het integreren van LED verlichting in de glazen treden sluit de trap extra goed aan bij een woonstijl met technische hoogstandjes.

Glazen trap met LED verlichting

Design trap op maat

Wil je meer weten over de verschillende typen trappen die in deze blog behandeld zijn? Of wil je graag vrijblijvend en persoonlijk advies voor een bepaalde woonstijl?

TrappenXL heeft veel ervaring met het ontwerpen en bouwen van trappen op maat voor elk type interieur. Wij helpen je graag! Neem contact op of kom langs in onze showroom!

Gerelateerde blogs

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten