Design trap op maat

Een design trap in een woning wordt in veel gevallen door ons op maat gemaakt. Daar zijn meerdere redenen voor. Allereerst de praktische redenen: De beschikbare ruimte varieert per situatie en de hoogte die een trap moet overbruggen kan per situatie verschillen.

Dat de beschikbare ruimte voor de design trap verschilt per situatie klinkt misschien logisch, maar bepaalde facetten zijn van belang om rekening mee te houden. Het is verstandig om dit in de ontwerpfase van de woning al mee te nemen.

Ten aanzicht van de routing van de woning zijn de volgende vragen belangrijk:

  • Is er voldoende vrije doorloop?
  • Komen de deuren niet in conflict met de trap?
  • Wat is de op- en afstappositie van de trap?

In veel gevallen bepalen deze zaken de uiteindelijke trapvorm, bijvoorbeeld een rechte trap, een trap met een onderdraai of een volledige spiltrap.

De hoogte van de trap is in het algemeen sterk afhankelijk van de leeftijd van de woning. De woningen voor 2013 hebben meestal een hoogte van rond de 280 cm. Oude woningen, grachtenpanden en woonboerderijen hebben in veel gevallen een hogere verdiepingsvloer. En voor nieuwbouwwoningen ligt de verdiepingshoogte gemiddeld tussen de 290 en 310 cm. Een bijkomend aspect in een nieuwbouwwoning is dat de theoretische bouwmaat nogal eens afwijkt van de werkelijke hoogtemaat. Vandaar dat we voor iedere designtrap de maten op locatie komen inmeten.

De keuzemogelijkheden van een design trap

Naast de hiervoor genoemde praktische redenen is de wens van de klant t.a.v. het uiterlijk van de trap ook zeer verschillend. Allereerst zijn er de verschillende traptypes zoals de middenboom trap, de zwevende trap, de glazen trap, de vrijdragende trap etc. Daarnaast kan na de keuze van de basisvorm gekozen worden voor verschillende details in de uitvoering zoals bijvoorbeeld de balustrades en het materiaalsoort van de treden. Last but not least is ook de kleurstelling van groot belang.

Over al deze zaken kunnen wij je uitgebreid voorlichten in onze trappen showroom. Wij hebben hier een grote variatie aan trappen opgesteld in combinatie met vele kleur- en materiaalmonsters.

Graag maak ik met je een afspraak voor een bezoek aan onze showroom zodat je al in een vroeg stadium kunt oriënteren op de vele mogelijkheden en dit eventueel mee kunt nemen in het ontwerp van je droomhuis. Zodat de op maat gemaakte trap een geïntegreerd meubelstuk wordt in de woning.

Ons assortiment & een indicatie van de design trap prijzen

Ben je benieuwd naar design trappen, die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht een indicatie van de prijs? Bekijk deze pagina voor een duidelijk overzicht waarin de diverse design trappen worden besproken. Wil je een afspraak maken om de design trappen in onze showroom te bekijken? Klik dan hier om een afspraak in te plannen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten