Welke trap moet ik kiezen?

Wil je je huidige trap vervangen of kom je in een nieuwbouwhuis te wonen waar je nog een trap voor moet kiezen? Een trap is de spil van het huis en dus een belangrijk object. Wij vertellen in deze blog waar je op moet letten bij het uitkiezen van de trap.

Wat is de beste plek om een trap te plaatsen?

Bij een bestaande woning is het afhankelijk van de bouwsituatie waar de trap geplaatst kan worden. Bij een nieuwbouwhuis is het aan te raden om in een vroeg stadium, bij het maken van de bouwtekeningen, ons al in te schakelen als trappenspecialist. Dan kunnen wij een trap plaatsen op de plek zoals je het wenst. In samenwerking met jou en de tekenaar kiezen we een functionele plaats. Daarnaast is het aan te raden om de trappen tussen de verschillende verdiepingen onder elkaar te plaatsen om ruimte te besparen. Lees hier alles over de positie van een trap en de omgevingsfactoren.

Welke vorm van trap kies ik?

Een trap is te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Bij TrappenXL maken we iedere trap op maat en daarom past deze altijd binnen je woning. Onze trappenspecialisten adviseren graag om de juiste vorm voor je trap te kiezen. Dit kan telefonisch maar ook bij ons in de showroom. Doe hier inspiratie op over verschillende vormen trappen.

Welke afmeting heb ik nodig?

Naast de vorm is een passende trap natuurlijk belangrijk. Weet je niet welke afmeting je nodig hebt voor de trap? Afhankelijk van de bouwsituatie kunnen we bepalen wat mogelijk is binnen je woning. Het wordt vaak onderschat hoeveel ruimte een trap inneemt, laat je daarom goed adviseren voor het beste resultaat.

Welke trap past bij mij?

De trap die bij je past is de trap die het beste bij je interieur en stijl past. De vloer, de stijl van de inrichting en persoonlijke smaak beïnvloeden deze keuze. Hieronder laten wij zien welke trap bij welke vloer en stijl past.

Grijze vloer

Met deze basiskleur kun je twee kanten uit namelijk de volledige industriële look waarbij bijvoorbeeld een volledige stalen trap wordt toegepast, eventueel uitgevoerd in onbehandeld staal om de basic uitstraling te versterken. De tweede optie is contrast t.o.v. de basic vloer door een warm element toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan volledige zwevende eikenhouten treden boven een grijze vloer.

Zwarte muizenboomtrap bij grijze vloer
Muizenboomtrap met bruine vloer

Bruine vloer

Vaak wordt er bij deze tinten een houtkleur of kleurafwerking gezocht die in dezelfde tint ligt als de vloerkleur. Dit is uiteraard mogelijk, maar er zal bijna altijd sprake zijn van een kleurverschil, tenzij hetzelfde basismateriaal en de afwerking van de treden gelijk zijn aan de gekozen vloer. Door een afwijkende kleur voor de trap toe te passen ontstaat een contrast waardoor de trap wordt geaccentueerd. Als er wordt gekozen voor een minimalistische designtrap, komt deze nog sterker naar voren t.o.v. de omgeving.

Andere kleur vloer

Welke kleur vloer je ook gaat toepassen, het is van belang dat deze met de kleurstelling van de trap matcht. Dit kan een kleur zijn die heel dichtbij de kleur van de vloer komt, of gelijk is aan de kleur van de vloer, maar je kunt ook voor een contrastkleur kiezen. Naast de vormgeving van de trap is de kleur ook erg belangrijk. Wij adviseren om bij een bezoek aan onze trappenshowroom een sample van de vloer mee te nemen, zodat we je kunnen adviseren m.b.t. de kleurkeuzes van de trap.

Trap met andere kleur vloer

Welke trap past bij welke interieur stijl?

Een trap die past bij de stijl van je huis, dat is niet makkelijk om te vinden. Per stijl gaan wij verschillende kenmerken bij langs en geven wij voorbeelden van trappen die bij deze stijl passen. Hopelijk heb je op deze manier genoeg inspiratie om een trap uit te kiezen. Zo behandelen wij de:

  • Kleuren
  • Vormen
  • Materialen
  • Dessins
  • Merken & Winkels

Dit doen wij voor verschillende stijlen zoals:

Heb je een andere stijl in gedachten of wil je meer voorbeelden zien kom dan langs in onze trappenshowroom.

Trappenshowroom

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Ben je benieuwd naar trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wil je een indicatie van de prijs?

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten