Welke trap moet ik kiezen? Let op deze 4 punten!

Wilt u uw huidige trap vervangen of komt u in een nieuwbouwhuis te wonen waar u nog een trap voor moet kiezen? Een trap is de spil van het huis en dus een belangrijk object. Wij vertellen in deze blog waar u op moet letten en welke trap u nodig heeft.

Wat is de beste plek om een trap te plaatsen?

Bij een bestaande woning is het afhankelijk van de bouwsituatie waar de trap geplaatst kan worden. Bij een nieuwbouwhuis is het aan te raden om in een vroeg stadium, bij het maken van de bouwtekeningen, ons al in te schakelen als trappenspecialist. Dan kunnen wij een trap plaatsen op de plek zoals u het wenst. In samenwerking met u en de tekenaar kiezen we een functionele plaats. Daarnaast is het aan te raden om de trappen tussen de verschillende verdiepingen onder elkaar te plaatsen om ruimte te besparen. Lees hier alles over de positie van een trap en de omgevingsfactoren.

Welke vorm van trap kies ik?

Een trap is te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Bij TrappenXL maken we iedere trap op maat en daarom past deze altijd binnen uw woning. Onze trappenspecialisten adviseren graag om de juiste vorm voor uw trap te kiezen. Dit kan telefonisch maar ook bij ons in de showroom. Doe hier inspiratie op over verschillende vormen trappen.

Welke afmeting heb ik nodig?

Naast de vorm is een passende trap natuurlijk belangrijk. Weet u niet welke afmeting u nodig heeft voor de trap? Afhankelijk van de bouwsituatie kunnen we bepalen wat mogelijk is binnen uw woning. Het wordt vaak onderschat hoeveel ruimte een trap inneemt, laat u daarom goed adviseren voor het beste resultaat.

Welke stijl trap kies ik?

Kiest u voor een basic trap of juist voor een echte eyecatcher binnen uw woning? Bij TrappenXL maken we maatwerk trappen zodat u de stijl, het materiaal en de vorm zelf kunt bepalen. Ook maken we de balustrade en de trapleuning op maat voor een verrassend smaakvol geheel. Wij zijn dé specialist in design trappen en helpen u graag om het beste ontwerp voor u te maken! Kom eens langs bij ons in de showroom of vraag direct een offerte aan.

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Bent u benieuwd naar trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs?

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten