Welke trap past bij een vintage interieur?

De trappen die bij een vintage interieur passen zijn trappen die passen bij de kleuren warmgrijs, donkergrijs of okergeel waarbij ronde en rechthoekige vormen elkaar afwisselen voor de mooiste compositie. Voordat u een trap uitkiest die bij uw vintage stijl past raden wij een bezoek aan de showroom aan. De trap is namelijk een belangrijk onderdeel van uw huis. Zeker als de trap op een prominente plek staat. Hieronder gaan wij dieper in op de kenmerken en eigenschappen van een vintage interieur en de trap die daarbij past. Wij behandelen:

  • Kleurgebruik
  • Vormen
  • Materialen
  • Merken & Winkels

Heeft u na het bekijken van de voorbeelden nog vragen, wilt u meer voorbeelden van trappen die passen bij een vintage interieur of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Kleuren bij een vintage interieur

De juiste keuzes m.b.t. de kleur in het interieur zijn erg belangrijk. De kleuren warmgrijs, donkergrijs, okergeel en smaragdgroen passen goed bij de vintage stijl. Met name de twee eerste kleuren worden voor de stalen elementen, zoals een vintage trap en een metalen deur, in de ruimte toegepast. De twee laatste kleuren kunnen vervolgens in de wand of vloer worden aangebracht. Uiteraard kun je dit ook omdraaien voor een speciaal en zeker een gewaagd effect. Tijdens een showroombezoek wordt door onze adviseurs hier ook uitgebreid op ingegaan. De kleur van de trap moet uiteraard passen in de omgeving. Daarbij is ook de ruimte waar de trap komt te staan, in combinatie met de positie in de ruimte en de lichtinval essentieel.

Okergeel vintage trap
Vintage muizenboomtrap

Vormen bij een vintage interieur

Bij een vintage interieur is het mooi als de vormen rond en rechthoekig elkaar afwisselen voor de mooiste compositie. Met vormen kun je veel doen. Een mooi voorbeeld zijn de rechthoekige vormen in de trap in combinatie met een wandmeubel. Waarbij in m.n. de accessoires en de overige meubels de ronde vormen en eventueel warme kleuren kunnen worden toegepast. Voor een rechthoekige trap kan je kiezen voor een muizenboomtrap.

Materialen bij een vintage interieur

De materialen die passen bij een vintage interieur zijn hout, leer, glas of zwart metaal. De diversiteit aan materialen in combinatie met de verschillende kleuren, bepalen voor een groot deel de sfeer in een ruimte. Naast de harde materialen is het van belang om voldoende natuurlijke materialen toe te passen voor een goede akoestiek. De stalen trap gecombineerd met houten treden of afgewerkt met leren treden vormt naast de praktische toepassing een waardevolle eyecatcher in de ruimte.

Rechte trap vintage stijl
Dessins basic interieur trap

Merken & winkels voor een vintage interieur

De merken en winkels Sissy-Boy, Pol’s Potten, Day en Raw Materials passen bij de vintage stijl. Hier kunt u inspiratie opdoen voor met name de accessoires die in een ruimte het evenwicht kunnen aanbrengen tussen de veelal harde basisvlakken en de daarbij behorende materialen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten