Welke trap past bij een basic interieur?

De trappen die bij een basic interieur passen zijn trappen met rechte lijnen en neutrale kleuren. Voordat u een trap uitkiest die bij uw basic stijl past raden wij een bezoek aan de showroom aan. De trap is namelijk een belangrijk onderdeel van uw huis. Zeker als de trap op een prominente plek staat. Hieronder gaan wij dieper in op de kenmerken en eigenschappen van een basic interieur en de trap die daarbij past. Wij behandelen:

  • Kleurgebruik
  • Vormen
  • Materialen
  • Dessins
  • Merken & Winkels

Heeft u na het bekijken van de voorbeelden nog vragen, wilt u meer voorbeelden van trappen die passen bij een basic interieur of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Kleuren bij een basic interieur

De juiste keuzes m.b.t. de kleur in het interieur zijn erg belangrijk. De kleuren naturel, grijs- en wittinten met zwarte accenten passen hier goed bij. Tijdens een showroombezoek wordt door onze adviseurs hier ook uitgebreid op ingegaan. De kleur van de trap moet uiteraard matchen met de omgeving. Daarbij is ook de ruimte waar de trap komt te staan, in combinatie met de positie in de ruimte en de lichtinval essentieel. Bij de basic stijl wordt vaak gekozen voor grote kleurvlakken in combinatie met een basic vormgeving. Je kan de trap door zijn kleurstelling laten opgaan in zijn omgeving waardoor de detaillering van de designtrap onderscheidend wordt.

Spiltrap basic interieur
Basic interieur trap rechte lijnen

Vormen bij een basic interieur

Juist de rechte belijningen vormen een opvallend kenmerk in deze stijl. Een mooi voorbeeld hiervan is de muizenboomtrap waarbij de getrapte vorm van de constructie de trapvorm versterkt. Door daarbij ook de kleuren heel basic te houden gaat de minimalistische trap volledig op in zijn omgeving.

Materialen trap bij een basic interieur

Naast de harde materialen van de vloer, de wanden en het trapframe geeft toepassing van een organisch materiaal zoals bijvoorbeeld hout of leer als traptrede een goed accent.

Muizenboomtrap organische materialen
Dessins basic interieur trap

Dessins bij een basic interieur

Bij een basic interieur zie je nauwelijks dessins voorbij komen. Heel af en toe wordt gebruik gemaakt van strepen of grafische prints. Kenmerkend voor deze stijl zijn dan ook de egale vlakken in basic kleuren waarmee de basis van de ruimte rust uitstraalt. De trap moet qua kleurstelling één geheel vormen met de ruimte. De vormgeving van de trap mag hierin zeker onderscheidend zijn.

Merken & winkels voor een basic interieur

Enkele merken en winkels die passen bij een basic interieur als stijl zijn de vtwonen collectie, De Oude Plank, Combitex, Piet Hein Eek, Vitra, IKEA, Sissy-Boy, Basic Label. Net als TrappenXL zijn dit merken en bedrijven die aandacht hebben voor hun product in samenhang met de omgeving. Een mooie trap ontwerpen is een uitdaging, maar daarnaast de juiste trap in een bepaalde ruimte met een bepaalde stijl plaatsen, is een vorm van kunst.

Basic stijl muizenboomtrap-min

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten