Welke trap past bij een design interieur?

De trappen die bij een design interieur passen zijn luxere trappen met een hoogwaardige afwerking. De trappen zijn complementair met naturel kleuren,  zwarttinten, wittinten en zachte kleuren. Deze die dienen voor een rustige achtergrond. Voordat u een trap uitkiest die bij uw design stijl past raden wij een bezoek aan de showroom aan. De trap is namelijk een belangrijk onderdeel van uw huis. Zeker als de trap op een prominente plek staat. Hieronder gaan wij dieper in op de kenmerken en eigenschappen van een design interieur en de trap die daarbij past. Wij behandelen:

  • Kleurgebruik
  • Materialen
  • Dessins
  • Merken & Winkels

Heeft u na het bekijken van de voorbeelden nog vragen, wilt u meer voorbeelden van trappen die passen bij een design interieur of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Kleuren bij een design interieur

De kleuren bij een design interieur zijn in de basis naturel kleuren, zwart – en wittinten, felgekleurde accenten en zachte kleuren grijs, roze of blauw. Om designelementen goed tot hun recht te laten komen zijn de basiskleuren en vlakken als ondergrond of achtergrond erg belangrijk. Een designtrap gepositioneerd in de juiste kleurachtergrond zal de trap als het ware laten stralen.

Design trap muizenboom trap
Rechte Design trap

Materialen bij een design trap

De materialen die passen bij een design interieur zijn beton, moderne materialen zoals plastic en microvezel waarbij mat en glans elkaar afwisselen. Naast de kleuren zijn ook de materiaalkeuze en de afwerking van het materiaal essentieel voor het uiteindelijke totaalresultaat. Een rvs trap gecombineerd met glas en hout versterkt het ontwerp van een mooie designtrap.

Dessins bij een design interieur

In een design interieur gebruik je normaliter geen dessins. Een uitzondering kan gemaakt worden met duidelijke (ronde) patronen. In een design interieur gaat de aandacht hoofdzakelijk naar het ontwerp: veelal een specifieke vormgeving in combinatie met de juiste materiaalkeuze en afwerking. Patronen, versieringen er reliëfs worden zoveel mogelijk vermeden omdat deze de focus op het design verminderen. De vormgeving van de trap in de ruimte moet kenmerkend zijn.

Desing zwevende trap
Design bordes trap

Merken & winkels voor een design interieur

We hebben veel merken en winkels waar je inspiratie op kunt doen voor een design interieur. Denk bijvoorbeeld aan Ode aan de vloer, Senso, Moooi, The Frozen Fountain, Linteloo, Nolita, IKEA, Depot Rotterdam, Design on Stock, vtwonen basiscollectie, Bulthaup – Deze merken en winkels leggen m.n. de focus op design en dienen als inspiratiebron om de ruimte waar een trap als pronkstuk aanwezig is verder in te vullen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten