Welke stijl spreekt u aan en welke materialen passen daarbij?

Ook de trap heeft de laatste decennia in Nederland een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Werd er 20 jaar geleden nog nauwelijks over de trap nagedacht en werd er standaard een vurenhouten trap met als optie een hardhouten trap geplaatst, tegenwoordig wordt de trap veel vaker als meubelstuk in de woning aangebracht. De variatie in trappen is tegenwoordig zeer groot, evenals de stijl. Enerzijds heeft dit te maken met de plek waar de trap wordt geplaatst. Een oude woonboerderij bijvoorbeeld, heeft een andere basis dan een moderne villa. In een oude woonboerderij komt  een smeedijzeren spiltrap uitstekend tot zijn recht. Daarentegen kun je juist in een oude woonboerderij ook heel goed een moderne trap, bijvoorbeeld een zwevende trap, toepassen. Deze keuze heeft hoofdzakelijk te maken met je voorkeur in stijl. Het is goed om beide mogelijkheden te bekijken in de meest brede context.

De trap stijl(en) in onze showroom

Ik maak regelmatig mee dat klanten bij mij in de showroom komen met een vrij duidelijk beeld van welke trapuitvoering hun voorkeur heeft. Uiteindelijk valt de keuze toch op een geheel andere trapuitvoering. Het blijkt dat het bij de trapkeuze van essentieel belang is om de trappen in werkelijkheid te zien, te kunnen voelen en om er uiteraard overheen te kunnen lopen. Een trap op een foto geeft meestal maar één positie vanuit één gezichtspunt weer. Mijn advies is dan ook: oriënteer je op de diverse trappen (lees: stijlen/types) door ze op onze website te bekijken. Vervolgens kun je een afspraak in onze showroom maken om deze verschillende trappen in werkelijkheid te zien.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een mooi voorbeeld komt van klanten uit Zuid-Holland die via de website een rechte designtrap bij ons hadden besteld. Ik heb deze mensen vervolgens gebeld om alsnog een bezoek te brengen aan onze showroom. Hun eerste reactie was: “van Rotterdam naar Hoogeveen is een hele reis” en ja, dat klopt: je bent ongeveer twee uur onderweg maar je kunt er uiteraard ook een gezellig uitje van maken. De moraal van dit verhaal: de klanten hebben tijdens het bezoek aan de showroom toch een aantal essentiële veranderingen aan de bestelde trap doorgevoerd. Achteraf, nadat de trap geplaatst was, belden ze mij hierover speciaal op met de uitspraak: “Bob, wat zijn wij blij dat je op dat moment zo aangedrongen hebt om toch de moeite te nemen om naar de showroom te komen.”

Vandaar mijn motto: een design trap kopen zonder een bezoek aan de trappenshowroom te Hoogeveen blijft een groot risico.

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Ben je benieuwd naar (functionele) design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wil je een indicatie van de prijs? Klik dan op één van de onderstaande trappen voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten