In één van mijn eerdere blogs heb ik dit aspect al even aangestipt. Om het even simpel te verwoorden: als het vast staat waar u bovenaan de trap moet afstappen en waar u onderaan moet opstappen dan staat daarin de trapvorm voor een groot deel vast.

Één trapvorm, maar een groot aantal uitvoeringsmogelijkheden!

Gelukkig is er voor iedere trapvorm een uitgebreid aantal uitvoeringsmogelijkheden. De reden dat deze vorm vast staat heeft vaak te maken met andere bouwkundige aspecten in uw woning,  bijvoorbeeld een deur, een raam of een wand die op een bepaalde positie staat.

Een advies op maat

Het is voor mij als trappenspecialist iedere keer weer een uitdaging om binnen deze vastgestelde grenzen samen met u als klant tot een mooi resultaat te komen. Om een goed advies te kunnen geven is het van belang dat tijdens het advies gesprek voldoende gegevens voor handen zijn. Het mooiste is de bouwkundige tekening, maar een eenvoudige schets voorzien van een globale maatvoering, eventueel aangevuld met wat foto’s van de situatie is voldoende om een advies op maat te kunnen geven.

trapvorm - spiltrap

Als trapdesigner ga je het liefst uit van één basisbeweging in de trap, dus een rechte trap of een draaitrap ook wel spiltrap of wenteltrap genoemd. Het voordeel is dat er rust in het basisontwerp zit. Dit zeggende realiseer ik mij heel goed dat het in de praktijk vaak voorkomt dat deze vormen om verschillende redenen niet zijn te realiseren. Gelukkig geven andere trapvormen voldoende mogelijkheden om een prachtige trap als eindresultaat te creëren. Al deze verschillende basisvormen staan volledig opgesteld in onze showroom.

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Bent u benieuwd naar design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.