Puur een functionele trap of toch een excentrieke design trap?

In basis is de trap natuurlijk een verbinding tussen de verschillende verdiepingen. Dit is een aspect aan de trap dat je als ontwerper ook steeds in het oog moet houden tijdens het proces. Je kunt wel een design trap creëren die er als een kunstwerk uitziet maar als de trap vervolgens niet of nauwelijks beloopbaar is, ga je aan het uiteindelijke doel voorbij. De trap moet immers zijn functionele functie behouden.

De functie van de trap in uw woning

Tijdens het adviesgesprek in onze showroom is vaak één van mijn eerste vragen, waar de trap voor bedoeld is. Als klant denkt u gelijk: ‘wat een domme man’. Als verkoper wil ik die indruk natuurlijk graag wekken. Mijn vraag heeft wel een dieper liggend argument. Als het een functionele trap is die dagelijks door meerdere mensen wordt gebruikt ligt het anders dan een trap als eyecatcher, naar een ruimte die bijna nooit wordt gebruikt. Bij deze laatste trap kan bijvoorbeeld het design zwaarder wegen dan de beloopbaarheid van de trap.

De regelgeving die aan een functionele trap verbonden is

Een ander aspect is de regelgeving waaraan een functionele trap moet voldoen. Die ligt vast in het Bouwbesluit. Op dit specifieke onderwerp zal ik één van de volgende keren dieper ingaan. In veel gevallen moet je dus als ontwerper een consensus vinden tussen het trap design en de trap functionaliteit. Met enige trots durf ik wel te zeggen dat ons dit in bijna alle gevallen lukt. Mocht dit echter niet mogelijk zijn of het is praktisch niet uitvoerbaar, dan zal ik u dit ook tijdig aangeven. Mijn motto is: het is nog altijd beter om geen trap te verkopen dan een slechte trap te verkopen.

Prachtige voorbeelden in onze showroom

Al deze aspecten kunnen we u aan de hand van de diverse voorbeelden in onze trappenshowroom verduidelijken. Eens te meer een reden om ons met een bezoek te vereren, bij voorkeur op afspraak. En de koffie staat nog steeds klaar. Misschien goed om nog even te vermelden: voor kleine kinderen hebben we een speelplekje gecreëerd, zodat zij zich vermaken terwijl de ouders rustig kunnen rondkijken en advies kunnen ontvangen.

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Bent u benieuwd naar (functionele) design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten