Heeft u plannen voor nieuwbouw of bent u al bezig met een nieuwbouwwoning? Nagenoeg iedere nieuwbouwwoning heeft één of meerdere trappen nodig. Wij adviseren u graag om samen tot een gewenst eindresultaat te komen betreft een design trap in uw nieuwbouw. In deze blog vertellen we u welke voordelen het heeft om vroegtijdig bij ons langs te komen in de showroom.

 “Als ik ooit een nieuwe woning laat bouwen, dan ontwerp ik een prachtige zwevende trap, waar ik een woning omheen laat bouwen” – Bob Kort

nieuwbouw welke trap

1. Het bouwkundig ontwerp van uw nieuwbouwhuis

In de praktijk maken we regelmatig mee dat klanten niet of nauwelijks nadenken over een trap tijdens het maken van een bouwkundig ontwerp van nieuwbouw. Waarom is het van belang hier wel over na te denken? Het kan voorkomen dat uw ideale trap in een bouwkundig totaalontwerp op de verkeerde plaats wordt gesitueerd of een andere trapvorm wordt gebruikt. Tijdens een vroegtijdig adviesgesprek kunnen bepaalde aspecten nog in het bouwkundig ontwerp worden verwerkt.

Maakt u zich geen zorgen; wij vinden altijd een mogelijkheid om een mooie trap in uw nieuwbouwwoning te plaatsen, ook wanneer het bouwkundig ontwerp al vast ligt!

2. Rekening houden met uw totaalbudget

Het budget is ook een goed argument om zo snel mogelijk bij ons te komen. De prijs van een design trap is vaak onduidelijk. Wanneer u de prijs meeneemt in uw totaalbudget levert dit in de uitvoeringsfase van uw nieuwbouwwoning geen verrassingen op. In een basisontwerp van nieuwbouw wordt er vaak nog van een eenvoudige en goedkope houten trap uitgegaan. Hier is natuurlijk niks mis mee, afhankelijk van uw wens!

3. Een stap voor zijn tijdens de realisatie van uw nieuwbouwwoning

Tot slot zijn er een aantal praktische elementen van een trap waarbij het verstandig is om dit tijdens het bouwproces van uw nieuwbouwwoning mee te nemen. Dit is afhankelijk van het type trap. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een trap met een metalen basisconstructie, waarbij  we de bevestigingsplaat willen wegwerken in de afwerkvloer, dan is het nodig dat er van tevoren een sparing wordt opgenomen in de cementvloer.

Middenboomtrap

Kom langs bij ons in de showroom voor trap advies voor nieuwbouw

Zo zijn er nog veel meer aspecten van een design trap in een nieuwbouwwoning die we graag belichten. Nog een goede reden om eens langs te komen in onze trappen showroom te Hoogeveen. De koffie staat klaar!

Laat u inspireren door reeds gerealiseerde design trappen

Bent u benieuwd naar design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Lees ook: 4 tips voor het kiezen van een trap