Een bijzondere muizenboomtrap

Hoe kun je in een kleine ruimte toch een mooie designtrap realiseren? In het Friese Bolsward zijn we deze uitdaging aangegaan in een bestaande woning die een grondige renovatie onderging.
De trap moest vanuit de woonkamer met een draai voor het keukenblok langs naar de zolder lopen. In een relatief beperkte ruimte moest dit gerealiseerd worden.

Een mooie uitdaging voor TrappenXL om deze trap in de ruimte te laten passen en toch goed beloopbaar te houden.

Trappenleverancier

De familie Hoekstra was op zoek naar een trappenspecialist die deze moeilijke klus kon klaren.

Na op internet gezocht te hebben gezocht naar een trappenbedrijf kwamen ze op de website van TrappenXL.nl een aantal voorbeelden tegen die hun erg aansprak. Tijdens hun bezoek aan de trappenshowroom in Hoogeveen hebben we een offerte uitgebracht die paste in het beschikbare budget.

Nadat alle wensen besproken waren konden we een afspraak inplannen voor het inmeten van de trap.

Materialen

De familie koos voor een stalen muizenboomtrap voorzien van massief eikenhouten traptreden.

Een muizenboomtrap met een kwartslag is technisch altijd een uitdaging. Om de getrapte trapboom door een hoek te laten gaan zonder vervormingen en lasnaden maken we gebruik van lasertechniek. De stalen trapboom wordt dan met behulp van een laser uit één stuk gesneden.

We voorzien de trapbomen vervolgens van een poedercoating waardoor een zeer strak eindresultaat te verkrijgen is.

De op maat gemaakte eikenhouten treden maken de trap helemaal af.

Inmeten en productie

Het inmeten van een trap is niet moeilijk maar dient wel op de juiste manier gedaan te worden zodat de exacte maten bepaald kunnen worden.
Aan de hand van de opgemeten maten wordt een 3D tekening gemaakt van de te ontwerpen trap op basis van de wensen van de klant.

De details worden besproken met de klant zodat de trap geheel naar wens geproduceerd kan worden. De volgende stap is het daadwerkelijk in productie nemen van de trap. Tijdens dit proces wordt de klant op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Wanneer de productie gereed is kunnen onze ervaren monteurs de trap op locatie plaatsen.

Een tevreden klant

Nadat de trap was geplaatst en alle details waren afgerond ontvingen we via de mail nog een compliment:

“Hierbij een paar foto’s van de door jullie geleverde trap, waar we heel veel positieve reacties op krijgen.

We zijn er super blij mee.”

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Ben je benieuwd naar muizenboomtrappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd? Bekijk ook onze pagina met voorbeelden van kwartslagtrappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten