In nagenoeg iedere nieuwbouwwoning zullen er één of meerdere trappen worden geplaatst. Toch is het goed om hier iets langer bij stil te staan. Ik realiseer mij, dat vanuit mijn positie, een achterliggende commerciële gedachte hierbij een rol speelt. Maar het meest inspirerende vind ik het adviseren van klanten om samen tot een tevreden eindresultaat te komen. Ik dwaal iets van het onderwerp af dus terug naar de nieuwbouw woning.

Vroegtijdig bezoek aan onze trappen showroom

Als adviseur zie ik het liefst een klant in een vroeg stadium een bezoek aan onze trappen showroom brengen. Ik zal u dat toelichten aan de hand van een klein voorbeeldje. Ik zeg wel eens gekscherend tegen mijn vrouw :  “Als ik ooit nog een nieuwe woning laat bouwen, dan ontwerp ik een prachtige zwevende trap, waar ik een woning omheen laat bouwen”

Het bouwkundig ontwerp

Uiteraard hebben we hier te maken met enige beroepsdeformatie. Wat ik met dit voorbeeld wil aangeven is: we maken regelmatig mee dat er over de trap in een vroeg stadium niet of nauwelijks is nagedacht. Hierdoor kan de trap in een bouwkundig totaalontwerp op de verkeerde plaats worden gesitueerd of er wordt een verkeerde trapvorm toegepast. Dus bij een vroeg adviesgesprek kunnen de verschillende aspecten nog in het bouwkundig ontwerp worden verwerkt. Niet getreurd: ook als het bouwkundig ontwerp vast ligt, is het mogelijk om een mooie trap in uw nieuwbouwwoning te plaatsen.

Tijdig weten wat de kosten zijn

Een ander argument om in een vroeg stadium bij ons te komen is het budget. Veel mensen hebben namelijk geen idee wat een design trap kost. Door dit in een vroeg stadium mee te nemen in uw totaalbudget levert dit in de uitvoeringsfase geen vervelende financiële tegenvaller op. In de meeste basisontwerpen van nieuwbouwhuizen wordt helaas nog al te vaak uitgegaan van een eenvoudige en goedkope houten trap. Op zich is hier natuurlijk niets mis mee als u verder geen optische eisen aan een trap stelt.

Een stap voor het realiseren van de nieuwbouwwoning

Als laatste hebben we te maken met een aantal praktische elementen die in een vroeg stadium tijdens het bouwproces moeten worden meegenomen , afhankelijk van het type trap. Een voorbeeld hiervan is een trap uitgevoerd met een metalen basisconstructie waarbij we bijvoorbeeld de bevestigingsplaat willen wegwerken in de afwerkvloer zodat de bevestiging niet zichtbaar is. Hiervoor dient van te voren wel een sparing in de cementdekvloer te worden opgenomen.

Bezoek onze showroom!

Al schrijvende merk ik dat als ik alle aspecten wil belichten van een designtrap in een nieuwbouw woning, mijn verhaal nog vele malen langer gaat worden. Voor u een reden te meer om een bezoek te brengen aan onze trappen showroom te Hoogeveen. De koffie staat klaar!

design trap nieuwbouwwoning

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Bent u benieuwd naar design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Assortiment Bekijken