Trap kiezen bij nieuwbouw

Wekle trap kiest u voor uw nieuwe woning? Deze keuze is afhankelijk van een aantal factoren zoals het budget, de wensen en de mogelijkheden. Onze trappenexperts staan voor u klaar mocht u vragen hebben. Wilt u de mogelijkheden in het echt zien? Kom dan naar onze trappenshowroom. Wij adviseren graag!

Waar moet u op letten?

Wanneer u een trap kiest voor uw nieuwbouwwoning is het slim om op de volgende punten te letten:

  1. Het soort trap

Het spreekt haast voor zich, maar het kiezen voor het soort trap is een erg belangrijke keuze. Een nieuwbouwwoning wordt vaak opgeleverd met een vurenhouten of betonnen trap. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat het niet mogelijk is om een betonnen trap te veranderen in een open trap. Het is dus belangrijk om in het beginstadia goed overwogen keuzes te maken.

  1. Materiaal

Welk materiaal u kiest is van essentieel belang. Omdat uw trap veel te verduren krijgt is het slim om voor een stevig en slijtvast materiaal te kiezen. Kiest u voor hout of toch voor staal of zelfs beton? Dit hangt af van de stijl van uw woning. Ook kunt u kiezen voor een combinatie van materialen. Door de juiste combinatie te maken maakt u een echte ‘eye-catcher’ van uw trap.

  1. Plaatsing

Houdt rekening met de volgorde van de bouwwerkzaamheden in uw woning. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om de trapkleding voor het laatste te bewaren. Het verplaatsen van meubels kan de trap namelijk beschadigen.

Een stap voor het realiseren van de nieuwbouwwoning

Ook hebben we te maken met een aantal praktische elementen die in een vroeg stadium tijdens het bouwproces moeten worden meegenomen, afhankelijk van het type trap. Een voorbeeld hiervan is een trap uitgevoerd met een metalen basisconstructie waarbij we bijvoorbeeld de bevestigingsplaat willen wegwerken in de afwerkvloer zodat de bevestiging niet zichtbaar is. Hiervoor dient van te voren wel een sparing in de cementdekvloer te worden opgenomen.

Designtrap of basic trap bij nieuwbouw

Meestal wordt er een basis trap in een nieuwbouwwoning geplaatst. Vaak is dit een eenvoudige en goedkope trap. Deze worden in bulk ingekocht. Gelukkig is er ook een andere optie, een unieke designtrap. Een design trap wordt met de hand gemaakt, volledig naar wens aangepast en maakt een nieuwbouwhuis helemaal af. De prijs ligt vaak wel wat hoger dan bij een standaard trap.

Het bouwkundig ontwerp

 Wanneer u van tevoren niet goed nadenkt over het soort trap kan deze in een bouwkundig totaalontwerp verkeerd geplaatst worden. Ook kan het dat er niet de juiste trapvorm gekozen wordt. Door een vroegtijdig adviesgesprek aan te gaan proberen we deze situaties te voorkomen. In dit stadium kunnen verschillende aspecten in het bouwkundig ontwerp nog worden aangepast. Zelfs wanneer het ontwerp al vastligt is het nog mogelijk een nieuwe trap in de nieuwbouwwoning te plaatsen.

 Bezoek onze showroom!

Bezoek onze trappenshowroom te Hoogeveen wanneer u vragen heeft of een persoonlijk advies wilt. Onder het genot van een kopje koffie of thee bespreken we met u alle verschillende mogelijkheden. We kijken ernaar uit u te ontvangen!

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Bent u benieuwd naar design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten