Bij het plaatsen van een trap in een bestaande woning zal het in de meeste gevallen gaan om het vervangen van een oude, veelal gedateerde trap. Door het plaatsen van een nieuwe design trap kan de hele ruimte, bijvoorbeeld de hal of de living, een volledig andere uitstraling krijgen.

design trap - woning

Een huiskamer vóór en ná de inbouw van een nieuwe design trap.

Een relatief eenvoudige plaatsing binnen de woning

Meestal zijn er geen grote bouwkundige aanpassingen nodig en kan de nieuwe trap relatief eenvoudig worden aangebracht. In een aantal situaties is het zelfs mogelijk om de beloopbaarheid van de trap te verbeteren door het plaatsen van een nieuwe design trap. Dit levert dus naast de praktische kant ook veel comfort op.

Een bestaande situatie en een vast type trap

Aangezien het een bestaande situatie is heeft u te maken met een min of meer vaststaande positie van de wanden, deuren, ramen en het  trapgat. Deze bouwkundige elementen bepalen voor een groot deel de mogelijke vorm en het type trap welke u in deze situatie kunt plaatsen.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een spiltrap bijvoorbeeld kan in een vrij beperkte ruimte worden geplaatst. Daarentegen neemt een rechte trap meer ruimte in maar kan bijvoorbeeld mooi langs een wand worden aangebracht.

Om hierin een juiste keuze te kunnen maken adviseer ik u een afspraak in onze showroom te maken om de mogelijkheden met één van onze trapspecialisten te bespreken.

In de volgende blog zal ik het onderwerp: een trap in een nieuwbouw woning verder uitdiepen.

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Bent u benieuwd naar design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Assortiment Bekijken