Leestip: De muizenboomtrap: een populaire trap in ons assortiment!

De muizenboomtrap is een van de best verkochte trappen in het assortiment van TrappenXL. Wij schreven een aantal jaar geleden al een blog over de muizenboomtrap, maar door zijn toenemende populariteit en verbeterde kwaliteit vonden we het tijd om deze trap nogmaals in de spotlights te zetten.

In deze blog leest u interessante feiten over deze bijzondere trap en we beantwoorden meteen een aantal veel gestelde vragen van onze klanten.

Meer dan 60 jaar oud

Wist u dat de muizenboomtrap 60 jaar geleden ook al geproduceerd werd? Door zijn minimalistische vormgeving is de trap tijdloos en past hij nog steeds in elk interieur.

Een belangrijk verschil met 60 jaar geleden is de productietechniek. Door de komst van nieuwe technieken kunnen muizenboomtrappen sneller en efficiënter geproduceerd worden dan ooit. Bovendien zijn de kwaliteit en het afwerkingsniveau sterk verbeterd.

Bij TrappenXL worden muizenboomtrappen altijd geproduceerd aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen en wensen vanuit de markt. Zo bent u als klant altijd gegarandeerd van de hoogst mogelijke kwaliteit en het hoogste afwerkingsniveau.

Net als het muizentrappetje

De muizentrap ontleent zijn naam aan het muizentrappetje: een knutselwerkje waar jonge kinderen op de kleuterschool mee kennis maken. U heeft er vroeger vast ook wel eens eentje gevouwen. De specifieke trapvorm is voor velen zeer herkenbaar.

Geschikt voor elk type woning

Onze klanten zijn woonachtig in verschillende soorten woningen door heel Nederland; van moderne appartementen tot oude boerderijen en knusse stadspanden. De muizenboomtrap is zo te ontwerpen en te plaatsen dat hij past in elk type woning.

De mogelijkheden zijn onbeperkt. Er zijn zelfs oplossingen voor kleine ruimtes. Zo hebben wij onlangs een bijzondere muizenboomtrap met een kwartslagvorm geplaatst in een kleine bestaande woning in het Friese Bolsward.

Hoewel de mogelijkheden onbeperkt zijn, komt deze trap het mooist tot zijn recht in een volledig rechte uitvoering. Bekijk onze foto galerij met muizenboomtrappen.

Veel gestelde vragen over de Muizenboomtrap

Wij ontvangen regelmatig interessante vragen over de muizenboomtrap. Om het u gemakkelijk te maken, zetten we de meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij:

1. Kan een muizenboomtrap in een bestaande woning worden geplaatst?

Jazeker, dit kan! De muizenboomtrap heeft als groot voordeel dat hij in losse onderdelen wordt aangevoerd. Hierdoor is het vrijwel altijd mogelijk om een oude trap in een bestaande woning te vervangen voor een muizenboomtrap.

Bij het bestellen en ontwerpen van uw trap houden wij rekening met uw huidige situatie. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij altijd extra delingen aanbrengen in het design.

2. Wat is het gewicht van een muizenboomtrap?

Een muizenboomtrap bestaat uit (roestvrij) staal en traptreden in een materiaal naar keuze, zoals glas, hout of staal. Het gewicht van de trap is afhankelijk van het design en de materiaalkeuze, maar het gemiddelde gewicht ligt ongeveer op de 350 kg.

Bij het vervaardigen van de trapconstructie houden wij rekening met de veranderlijke belasting als gevolg van mensen die de trap betreden.

3. Moet de vloer worden voorzien van extra fundering?

Dit hangt af van uw woonsituatie. Veel nieuwbouwwoningen zijn voorzien van een betonvloer. In deze woningen is extra fundering dan ook niet nodig.

Heeft u een oudere woning met een houten vloerconstructie? Dan bekijken wij per situatie of extra fundering nodig is.

4. Blijven de bevestigingsplaten op de begane grondvloer zichtbaar?

Meestal niet, want ze zullen in het geval van een nieuwbouwwoning worden weggewerkt in de afwerkvloer.

Indien u van plan bent om uw vloer te voorzien van grote tegels, dan is het juist mooier om de bevestigingsplaten op de tegels te plaatsen, zodat er geen voegranden rondom zichtbaar worden. Bovendien hoeven de omringende tegels dan niet extra gesneden te worden om ze passend te maken.

5. Hoe wordt het staal van de trap afgewerkt?

Het stalen trapframe van de muizenboomtrap wordt in de meeste gevallen afgewerkt met een poedercoating. De poedercoating is mogelijk in vrijwel alle RAL kleuren of gewoon transparant en heeft een hoge slag- en slijtvastheid. Bovendien kunt u kiezen uit een matte of juist glanzende afwerking. Voor het mooiste eindresultaat adviseren wij onze klanten om te kiezen voor een tweelaagse poedercoating.

Het is ook mogelijk om het trapframe in roestvrij staal te laten produceren. Hierdoor wordt de muizenboomtrap een echte eyecatcher in huis!

6. Kan de muizentrap als spiltrap worden uitgevoerd?

Ja, het is mogelijk om de muizenboomtrap als  spiltrap te plaatsen. Dit doen wij regelmatig. De trap is daarom ook zeer geschikt voor kleine ruimtes.

7. Wat zijn de kosten voor een muizenboomtrap?

De gemiddelde prijs van een complete muizenboomtrap ligt tussen de € 7.500,- en € 10.500. Dit is inclusief het inmeten, een 3D ontwerptekening en de montage in uw huis.

Let op: Deze prijzen zijn indicatief en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De exacte kosten voor een muizenboomtrap zijn afhankelijk van uw wensen, materiaalkeuze en de grootte van de trap.

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze muizenboomtrappen? Of wilt u graag een prijsindicatie voor uw wensen ontvangen?

Kom dan langs in onze showroom of vraag direct vrijblijvend een offerte aan via onze contactpagina. Eén van onze specialisten staat u graag te woord.

Ons assortiment & een indicatie van de muizenboomtrap prijzen

Bent u benieuwd naar muizenboomtrappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs?

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten