Bent u binnenkort van plan om een prachtige vrijstaande woning te bouwen? Dan is één van de eerste dingen waarover u een knoop moet doorhakken de gevel, oftewel de gevelstenen. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, kleuren en structuren. In dit artikel hebben wij, ter inspiratie voor u, een top 9 opgesteld. 

Aan elk type woning/gevelsteen, hebben wij als trapdeskundigen een prachtige design trap gekoppeld. Dit ter inspiratie om zo voor u een totaalplaatje te creëren voor uw toekomstig woning. 

1. De ”Karlovy Vary” Gevelsteen

De “Karlovy Vary” Gevelsteen

Op de afbeelding van hiernaast ziet u een woning gebouwd met de grijze gevelsteen ”Karlovy Vary” (Natuurgevelsteen.nl). Het gebruikte hout en de natuurgevelstenen complementeren elkaar in deze woning. 

De Bijpassende Zwevende Trap

De bijzondere gevelsteen die voor deze woning is toegepast vindt u terug in de wand langs de zwevende trap.

Bekijk Deze Trap

Gevelstenen - Design Trappen Op Maat - TrappenXL

zt14 A

2. De ”Pilsen” Gevelsteen

De ”Pilsen” Gevelsteen

Op de afbeelding hiernaast ziet u wederom een grijze gevelsteen met de naam ”Pilsen” (Natuurgevelsteen.nl). In deze muur zien we tevens wat andere koperachtige kleuren terugkomen. 

De Bijpassende Muizenboomtrap

Door toepassing van basismaterialen zoals de gevelstenen, maakt dit een mooie match met de minimalistische muizenboomtrap uit onbehandeld staal

Bekijk Deze Trap

Gevelstenen - Design Trappen Op Maat - TrappenXL

mut33c-Muizeboomtrappen

3. De Robuuste Gevelsteen

De Robuuste Gevelsteen

Hiernaast ziet u een villa waarbij robuuste gevelsteen is toegepast aan de onderzijde van de woning (Natuurgevelsteen.nl). De combinatie van twee verschillende steensoorten geeft een prachtige effect met zich mee.

De Bijpassende Rechte Trap

De moderne middenboomtrap met zwevende treden vormt een mooi geheel met deze moderne woning voorzien van eigentijdse gevelstenen.

Bekijk Deze Trap

Gevelstenen - Design Trappen Op Maat - TrappenXL

rt47b-rechte-trappen

4. De Zandkleurige Gevelsteen

De Zandkleurige Gevelsteen

Hiernaast ziet u een inspiratiefoto van een zandkleurige gevelsteen toegepast op een twee onder één kap woning (Steenhandel-Twenthe.nl). Door de toepassing van een tweede steensoort wordt er een extra fraaie sfeer gecreëerd. 

De Bijpassende Vrijdragende Trap

De ruime twee onder één kap woning waarbij een mooie zandkleurige gevelsteen is toegepast, sluit mooi aan bij deze semi zwevende trap waar ook weer de warme houten componenten in terugkomen

 

Bekijk Deze Trap

Gevelstenen - Design Trappen Op Maat - TrappenXL

vt03a-Vrijdragendetrap

5. De Oude Gebruikte Gevelsteen

De Oude Gebruikte Gevelsteen

Hiernaast ziet u een inspiratiefoto van een woning waarbij oude gebruikte gevelsteen is toegepast (Steenhandel-Twenthe.nl). Dit type gevelsteen sluit zeer goed aan bij de landelijke woning met klassieke elementen.  

De Bijpassende Spiltrap

De nostalgische uitstraling van deze woning met de oude gebruikte gevelstenen, vormt een mooie combinatie met de smeedijzeren spiltrap.

Bekijk Deze Trap

Gevelstenen - Design Trappen Op Maat - TrappenXL

Spiltrap top 8

6. De Gemixte Gevelsteen

De Gemixte Gevelsteen

Hiernaast ziet u wederom een prachtige woning voorzien van een mix van lichte en donkere gevelsteen (Steenhandel-Twenthe.nl). De gebruikte gevelsteen geeft deze landelijke woning een modern karakter.

De Bijpassende Glazen Trap

De gemixte gevelsteen in deze woning geeft een bijzondere uitstraling, dat kunnen we ook zeggen van de gekozen glazen trap met de transparante glazen treden.

Bekijk Deze Trap

Gevelstenen - Design Trappen Op Maat - TrappenXL

gt09a-glazentrap-schenkel

7. De Rode Mix Gevelstenen

De Rode Mix Gevelstenen

Hiernaast ziet u een inspiratiefoto van een woning voorzien van een mix van verschillende tinten rode gevelstenen (Vogelensangh.nl). Enerzijds klassiek, anderzijds door de verschillende tinten ook modern. 

De Bijpassende Zwevende Trap

De rechte strakke gevel voorzien van de rood getinte gevelstenen, geeft een speciale uitstraling aan deze woning. Vandaar dat ook aan de binnenzijde een zwevende trap met een speciale uitstraling is gekozen.

Bekijk Deze Trap

Gevelstenen - Design Trappen Op Maat - TrappenXL

zt16a-zwevende-trap

8. De Getrommelde Gevelsteen

De Getrommelde Gevelsteen

Hiernaast ziet u een inspiratiefoto van een vrijstaande woning voorzien van getrommelde gevelsteen (Steenhandel-Twenthe.nl). Deze stenen dragen bij aan de klassieke uitstraling van de woning.

De Bijpassende Bordestrap

De bijzonder ruime woning met een prachtige getrommelde gevelsteen wordt gecomplementeerd met deze moderne stalen bordestrap.

Bekijk Deze Trap

Gevelstenen - Design Trappen Op Maat - TrappenXL

Bordestrappen bt02a top 8

Bonus

De Bonus

Hiernaast ziet u een geen foto van een woning voorzien van gevelstenen,maar wel van een prachtige muur in de tuin van een villa (Natuurgevelsteen.nl). Naast de muur is een trap gemaakt, eveneens van steen. Zowel de trap als de muur zijn hierdoor complementair aan elkaar. 

Gevelstenen - Design Trappen Op Maat - TrappenXL