Kwartslagtrappen op maat

Kwartslagtrappen, ook wel draaitrappen genoemd, kenmerken zich door een enkele of dubbele kwartslag in de trap. De basis van een kwartslag trap is de rechte trap of de steektrap, waarna er een draai van 90° wordt gemaakt.

Er zijn met een kwartslag trap meerdere variaties mogelijk. Hieronder vindt u een overzicht van uiteenlopende voorbeelden kwartslagtrappen, die wij reeds voor klanten hebben gerealiseerd.

De kwartslag trap, een trap met een enkele- of dubbele draai!

De meest voorkomende trap uit de reeks kwartslagtrappen is de onderkwart trap en vervolgens de dubbelkwart trap. De minst voorkomende uitvoering is de bovenkwart trap. Een variatie op de kwartslagtrappen zijn de Z-trappen, ook wel S-trappen genoemd. Deze trap heeft twee tegengestelde draairichtingen. De volgende trap types worden regelmatig uitgevoerd als kwartslagtrappen: de muizenboom trappen, zijboomtrappen, steektrappen, middenboomtrappen, zwevende trappen of vrijdragende trappen.

Past een kwartslag trap bij uw woning?

Heeft u een smalle gang waarbij u aan de lange zijde van het trapgat moet uitkomen? Dan is een kwartslag trap langs uw muur de perfecte uitkomst. De kwartslag trap maakt een draai van 90 graden aan de onder- of bovenzijde van de trap. Hoeveel ruimte u ook heeft, wij maken de kwartslag trap voor u op maat zodat u altijd een goed resultaat krijgt. De materialen kunt u zelf bepalen, zodat u een sfeervolle en moderne ruimte creëert.

Voor- & nadelen van een kwartslag trap

Elk type trap brengt voor- en nadelen met zich mee.
Voor een kwartslag trap zijn de volgende van toepassing:
✔ Kwartslag trap oogt aantrekkelijker dan bijvoorbeeld een rechte trap
✔ De kwartslag trap is ruimtebesparend
✔ Een dubbele kwartslag zorgt voor dynamiek
✖ Duurder dan een steek of rechte trap

Kwartslag trap kopen bij TrappenXL

Heeft u interesse in een kwartslag trap van TrappenXL? Bij ons kunt u een kwartslag trap op maat laten maken.
Het trapframe van de kwartslag trap wordt veelal geproduceerd uit de volgende lijst met materialen:
● Staal (elke kleur beschikbaar)
● RVS (roest vrij staal)

Tevens zijn er tal van mogelijkheden, wat betreft materiaalkeuze van de traptreden van een kwartslag trap. Het meest populair voor deze trap zijn de volgende materialen:
● Diverse houtsoorten (met monocoat olie)
● Kunststof

Prijsindicatie of vrijblijvende offerte aanvragen?

Benieuwd naar de prijzen van kwartslagtrappen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Klik hieronder op de knop “Offerte aanvragen” en vul het formulier in. Één van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!

Offerte Aanvragen