Verschillende vormen van trappen uitgelegd

Designtrappen zijn er in vele soorten, maten en ook vormen. In dit artikel leggen wij de verschillende vormen uit en wat de betekenis is van de vaak gebruikte vaktermen. Heb je nog vragen na het bekijken van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is een L-trap?

Een L-trap heeft een enkele draai van 90 graden, waardoor hij van bovenaf bekeken de vorm heeft van de letter L. De draai kan zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde van de trap worden uitgevoerd. Voor deze trapvorm wordt gekozen als het in de routing van de woning of het gebouw met betrekking tot de op- of afstap beter uitkomt.

Moderne donkere open kwartslagtrappen met stalen balustrade en verlichting
Witte stalen muizeboomtrappen met glazen balustrade

Wat is een Z-trap?

Een Z-trap heeft twee verschillende betekenissen. De meest bekende is de Z-vormige trapboom langs de zijkant van de trap, waardoor de getrapte vormgeving van de trap wordt geaccentueerd.

Tweede betekenis Z-trap

De andere betekenis is dat de trap de vorm heeft van de letter Z als je de trap van bovenaf bekijkt. Hierdoor liggen de op- en afstap van de trap tegenover elkaar. Deze trap wordt, afhankelijk van de vormgeving, ook wel S-trap genoemd.

Zwarte spiltrap in s-vorm
Designtrap kantoorpand Muiderstraat Amsterdam

Wat is een bloktrap?

Aan deze trapvorm worden verschillende betekenissen gegeven. De bekendste is dat de trap lijkt opgebouwd uit gestapelde blokken.

Tweede betekenis bloktrap

De andere betekenis is dat de onderste treden uit één of meerdere plateaus bestaan waardoor de trap een hoekverdraaiing maakt.

Zwevende houten trap met bloktreden

Wat is een keepboomtrap?

Bij een keepboomtrap worden onder de treden twee constructieve trapbomen aangebracht, die aan de bovenzijde getrapt zijn uitgevoerd en aan de onderzijde meelopen met de traplijn. Het meest bekend is de houten keepboomtrap. De keepboomtrap kan ook in metaal worden uitgevoerd, waardoor er een moderne uitstraling verkregen wordt.

Wat is een vide trap?

Een vide trap wordt tegen een open vide geplaatst. De uitvoering is variabel; dit kan een rechte trap zijn, maar ook een kwartslagtrap of een spiltrap. De spiltrap kan uitgevoerd worden met de opstap onder de vide. Ook voor een entresolvloer kunnen deze trappen worden toegepast.

Spiltrap appartement Harderwijk

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten