De houten trap

Regelmatig krijgen wij de vraag uit de markt of we ook houten trappen maken. En ja, dat doen we, maar wellicht niet de houten trap die de meeste mensen direct voor ogen hebben. Ik heb het hier over de zwevende trap, ook wel vrijdragende trap genoemd. Kenmerkend zijn de vrijdragende treden; je ziet namelijk alleen de houten treden die als het ware uit de wand steken. Om dit in de praktijk te kunnen realiseren zit er een staalconstructie geïntegreerd in de treden en in de muur.

Het geluidsdempende effect van hout

Daarnaast passen we op de metalen designtrappen in veel gevallen houten traptreden toe, ook al is de basis uitgevoerd in een metaal. Houten treden hebben een geluiddempend effect op een metalen trap. Ook is het zowel fysiek en visueel een warm element in een moderne trap.

Toepassing van hetzelfde soort hout

We werken al jaren intensief samen met een houten trappen fabrikant. Deze fabrikant levert volledige houten trappen op maat. Een voordeel van deze samenwerking kan zijn dat bij een woning, voorzien van meerdere trappen, hetzelfde hout in de designtrap en bijvoorbeeld in een houten zoldertrap kan worden toegepast. De klant weet zeker dat het hout op de twee trappen met elkaar matcht. Een bijkomend voordeel is dat componenten van de designtrap weer toegevoegd kunnen worden aan de houten trap. Bijvoorbeeld een RVS muurleuning of een rvs balustrade.

Een volledig (goedkope) houten trap

Mocht je enkel op zoek zijn naar een volledige houten trap dan verwijzen wij je graag rechtstreeks door naar de fabrikant van de houten trappen. Gaat het je puur om een goedkope trap, dan kunnen wij je hiervoor een goed alternatief bieden met onze budgettrappen of de Economic Line trappen. Deze trappen kun je terug vinden in onze webshop. Het voordeel van deze trappen is, naast de relatief lage prijs, de snelle levertijd.

Onze trappenshowroom

Ook deze laag geprijsde trappen staan opgesteld in onze trappen showroom. Je bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan ons bedrijf. Naast de showroom kun je ook een blik werpen in onze productiehallen. Graag tot ziens in Hoogeveen!

Ben je nieuwsgierig naar ons aanbod design trappen? Neem dan snel een kijkje!

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Ben je benieuwd naar houten design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wil je een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten