Alles over de zwevende trap!

Het lijkt mij verstandig om over ieder type trap een aparte blog te schrijven. Ik volg dan de onderverdeling zoals die te vinden is onder het kopje “designtrappen” op onze website. De vorige keer ben ik gestart met de muizenboomtrappen en deze keer wil ik je wat meer vertellen over de zwevende trap.

De toepasbaarheid van de zwevende trap!

Typerend aan deze design trap is de zwevende trede. De treden worden aan één zijde ingeklemd of bevestigd, meestal aan de muurzijde. Er worden verschillende benamingen voor de zwevende trap gehanteerd, zoals de vrijdragende trap of semi zwevende trap. Maar deze benamingen zijn eigenlijk niet juist voor een volledig zwevende trap. De trap onderscheidt zich door de minimalistische vorm waarbij alleen de treden zichtbaar zijn. De treden kunnen in verschillende materialen worden uitgevoerd. Zo bestaan er houten treden, stalen treden, glazen treden, kunststof treden en natuursteen treden. De meest toegepaste uitvoering in woningen is de trap met zwevende houten treden. Het is ook mogelijk om een spiltrap uit te voeren met zwevende treden, maar daar zal ik in de toekomst een aparte blog over schrijven.

De zwevende trap met of toch zonder balustrade?

Een vraag die mij regelmatig wordt gesteld is: moet de muur of wand waarlangs de trap wordt geplaatst aan speciale eisen voldoen? Bij voorkeur wordt de zwevende trap geplaatst langs een dragende muur in een massieve uitvoering. Een andere veelvoorkomende vraag is: voldoet de trap aan de eisen zoals die zijn gesteld in het Bouwbesluit? Voor de zwevende trap hebben wij een sterkteberekening gemaakt zodat hij voldoet aan alle eisen. Een ander punt is dat we deze trap regelmatig uitvoeren zonder een balustrade. Optisch is dit het mooist, maar qua veiligheid is dit wel een punt om goed over na te denken. Een trap zonder balustrade voldoet niet aan het de eisen van het Bouwbesluit. Daarom adviseren wij, om veiligheidsredenen, voor een balustrade te kiezen. Een voorbeeld van een weinig opvallende balustrade is een glasbalustrade, die alleen aan de treden bevestigd wordt. Het is ook mogelijk om andere types balustraden langs deze designtrap toe te passen. Bij een trap zonder balustrade wordt meestal een muurleuning aangebracht. Hiervoor is een grote diversiteit aan mogelijkheden, eventueel met geïntegreerde led verlichting.

De verschillende uitvoeringen van de zwevende trap

De zwevende trap is naast de rechte uitvoering ook verkrijgbaar als onderkwart of bovenkwart trap. De zwevende onderkwart trap is naast de rechte uitvoering de meest voorkomende zwevende trap. Wil je meer informatie over deze trap in je specifieke situatie, dan willen wij je graag adviseren. Je kunt een afspraak maken in onze trappen showroom of je vult het offerteformulier van TrappenXL in.

In de volgende blog in deze serie wil ik je graag wat meer vertellen over de spiltrap.

Ons assortiment & een indicatie van de zwevende trap prijzen

Ben je benieuwd naar zwevende trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wil je een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten