Design trap in bedrijfspand

Een bedrijfspand en het bijbehorende interieur dienen als visitekaartje voor uw bedrijf. Vanzelfsprekend is het inrichten van uw bedrijfspand iets waar u graag aandacht aan wilt besteden.

Een trap is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsinterieur en kan met het juiste ontwerp een échte blikvanger zijn. Een bedrijfspand verdient daarom een design trap op maat die geheel is afgestemd op het interieur en de beschikbare ruimte.

Wat is een design trap?

Een design trap is een unieke trap van hoge kwaliteit, samengesteld uit luxe en duurzame materialen, zoals glas, natuursteen, RVS, staal en verschillende houtsoorten.

Een design trap wordt volledig op maat gemaakt en kan daardoor geheel worden afgestemd op uw wensen. Hierbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met de locatie en vorm van de trap en de eisen zoals die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit.

Voordelen design trap voor bedrijven

De trap is vaak het eerste object dat de bezoekers van uw bedrijfspand zien. Het voordeel van een design trap op maat is dat u hier rekening mee kunt houden door de trap een uitnodigend karakter en een luxe uitstraling te geven.

De mogelijkheden voor een design trap op maat zijn eindeloos. U kunt daarom kiezen voor kleuren en materialen die uw bedrijfsidentiteit accentueren. Daarnaast kan het ontwerp van de trap volledig worden afgestemd aan de omgeving, zodat deze perfect aansluit bij de architectuur van het pand en het interieur.

Soorten trappen voor bedrijfspanden

Afhankelijk van de bouwkundige situatie van uw bedrijfspand kunt u kiezen uit verschillende vormen voor het design van uw trap, zoals een:

Rechte trap
Spiltrap
Wenteltrap
Kwartslagtrap

In bedrijfspanden wordt vaak gekozen voor de wenteltrap. Wenteltrappen hebben namelijk een sierlijke en elegante vormgeving, maar nemen ook veel ruimte in beslag. Bedrijfspanden zijn vaak groot genoeg om dit type trap in te plaatsen. Door de afwezigheid van een spil heeft de trap een open en ruimtelijke uitstraling, wat goed tot zijn recht komt in een grote ruimte.

Lees ook: Wenteltrap op maat | Doe hier je inspiratie op!

Trappen in een bedrijfspand worden meestal afgewerkt met een mooie balustrade en trapleuning. Ook deze kunnen in velerlei soorten en maten gemaakt worden. Een goed ontworpen balustrade versterkt het design van de trap en maakt de trap tot een mooi geheel met de bovenverdieping van uw bedrijfspand.

Behalve uitnodigende en luxe design trappen zult u in een bedrijfspand ook bepaalde noodzakelijke trappen moeten plaatsen, zoals een vluchttrap of brandtrap. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een op maat gemaakte stalen buitentrap, maar een goedkoper alternatief, zoals de Valencia Spiltrap, behoort ook tot de mogelijkheden.

Design trap op maat

Wilt u een design trap op maat laten maken voor uw bedrijfspand? Dan bent u bij TrappenXL aan het juiste adres.

Met ruim 20 jaar ervaring is TrappenXL dé specialist in het maken van design trappen op maat, zowel voor particulier als zakelijk gebruik. Wij kunnen elk soort design trap realiseren, waarbij de wensen van de klant centraal staan.

Om een goed idee te krijgen van de mogelijkheden is ons advies om eerst een bezoek te brengen aan onze trappenshowroom. Hier kunt u vele design trappen bezichtigen en wordt u uitgebreid geadviseerd over de beste opties voor uw bedrijfspand in combinatie met uw wensen.

Gerelateerde blogs

Hieronder vindt u gerelateerde berichten.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten