Wat is een nieuwbouwwoning zonder een mooie designtrap? Deze vraag had de familie Drost uit Utrecht zich gesteld toen ze in de binnenstad hun nieuwe woning aankochten op het voormalig veemarktterrein.

Om een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is gingen ze op internet kijken en kwamen ze terecht op de website van TrappenXL.
Na een telefoontje met TrappenXL werd er een afspraak gemaakt voor een bezoek aan de showroom.

In de showroom werden de verschillende variaties en mogelijkheden besproken en bekeken, inclusief de diverse houtsoorten en afwerkingen van de traptreden.

Vanuit het basisontwerp, gemaakt door de architect, stond al vast dat de vier woonlagen met elkaar verbonden zouden worden d.m.v. rechte bordestrappen.
Er is uiteindelijk gekozen voor een fraai design waarin een combinatie is gemaakt van een minimalistische vormgeving met natuurlijke materialen binnen het door de klant gewenste budget.

Bordestrap

Een bordestrap is een zeer ruime trap. Met het bordes wordt een rustpunt gecreëerd wat de trap heel toegankelijk en ook goed beloopbaar maakt.
Daarnaast kan met een bordes de looprichting van de trap veranderd worden.

In de nieuwbouwwoning van de familie Drost moesten drie boven elkaar gepositioneerde bordestrappen komen, inclusief de stalen balustraden.

rt50a rechte trappen1

Wijziging in het ontwerp

Toen helder was hoe de trap er uit moest komen te zien met de gekozen materialen, konden onze ontwerpers aan de slag om een 3D tekening te maken van deze trapcombinatie.

De verticale stalen lamellen in dit project zouden eerst in hout worden uitgevoerd maar uiteindelijk is er toch voor gekozen om dit in staal uit te voeren. Hierdoor kon de belijning heel ‘strak’ worden doorgezet in combinatie met de gewenste transparantie van de balustraden.

Nadat deze wijziging in het ontwerp was doorgevoerd kon overgegaan worden op de productie van de metalen trappen.

Complimenten

De eikenhouten treden met de witte stalen balustrade en verticale spijlen vormen een prachtige combinatie. De trap is een echte eyecatcher geworden!
De klant is zeer tevreden over het feit dat het besproken ontwerp tot het uiteindelijke fraaie resultaat heeft geleid:

“Hallo Bob,

De laatste punten zijn inderdaad opgelost, bedankt. Bijgevoegd vind je wat foto’s.
Je bent natuurlijk welkom om het mooie resultaat zelf te bekomen bekijken!

Groet,

Erik”

Bekijk hieronder de foto’s:

 

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Bent u benieuwd naar bordestrappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Assortiment Bekijken