Wat is de prijs van een design trap?

De prijs voor een designtrap ligt tussen €6.500,- en de €13.500,-. De prijs is natuurlijk afhankelijk van alle wensen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van de trapvorm, trapafmeting en de gekozen materialen en afwerking. Een prangende vraag voor u als consument is natuurlijk of u bij TrappenXL wel de juiste prijs voor de gekozen trap krijgt. En als goede verkoper zeg ik natuurlijk: uiteraard leveren wij de juiste prijs – kwaliteit verhouding. Maar dit vind ik wat al te gemakkelijk en dus is enige uitleg wel op zijn plaats.

Een voorbeeld uit de praktijk

Als ontwerper en designer vind ik de detaillering en afwerking en daarmee de kwaliteit van essentieel belang. Dat is tegelijkertijd mijn handicap want hier hangt vaak ook een prijskaartje aan. Ik zal u dit met een praktijkvoorbeeld uitleggen.

Een klant vroeg aan de hand van een omschrijving en een voorbeeldfoto de prijs van een wenteltrap bij ons aan. Met veel enthousiasme over het ontwerp belde ik de betreffende klant op. Hij gaf aan dat hij bij een aantal partijen dezelfde prijsaanvraag had gedaan en vervolgens van de goedkoopste aanbieding gebruik zou gaan maken. Op zich natuurlijk niets mis mee, ware het niet dat er verschillende producten werden aangeboden. Het lastige met op maat gemaakte design trappen is dat je het vergelijk niet kunt maken aan de hand van een offerte, tekening en zelfs niet van een foto.

Appels met peren vergelijken

Ik belde de klant ca. anderhalve week na het uitbrengen van de offerte op en vroeg belangstellend hoe mijn offerte was ontvangen. Enigszins gedecideerd klonk het aan de andere kant van de lijn: “Op zich goed, de omschrijving is duidelijk maar de prijs is veel te hoog…” En ja, dan vraag je natuurlijk of er appels met peren worden vergeleken en ik kreeg het oprechte antwoord: “Ik heb appels met appels vergeleken want alle aanbieders hebben van mij dezelfde omschrijving ontvangen.” Ik zei vervolgens tegen de klant: “Ik weet zeker dat ik de trap goedkoper aan kan bieden dan uw laagste aanbieding conform uw omschrijving.“ Hij vond dit in eerste instantie een vreemd antwoord. Terecht vroeg hij mij waarom ik dat dan niet direct had gedaan. Waarop mijn antwoord was: “Dan zou ik u een product hebben aangeboden waar ik zelf niet achter sta omdat het ten koste zou gaan van de kwaliteit en afwerking.” Hij vroeg mij om een concreet voorbeeld.

De praktijk

Een mooi voorbeeld is de afwerking van een stalen trap. Het warmgewalst basis-staal heeft een walshuid waaronder vaak een onregelmatig oppervlak schuil gaat. Wij kiezen voor een duurdere basiskwaliteit en laten dit basismateriaal machinaal stralen waardoor de walshuid verdwijnt. Vervolgens gaan we het staal met behulp van schuurmachines volledig handmatig bijwerken waarna wij de trap laten voorzien van twee lagen poedercoating. U begrijpt het al: als ik deze extra bewerkingen niet uitvoer en het basismateriaal laat voorzien van een enkele laag poedercoating, dan krijg ik een volledig ander eindresultaat. Zo zijn er nog diverse voorbeelden te noemen die je niet direct in een offerte kunt terugvinden.

De uiteindelijke keuze van de klant

U bent natuurlijk benieuwd hoe het met de klant is afgelopen. Ik heb hem gevraagd om naar onze showroom te komen en dat deed hij gelukkig. Tijdens dat bezoek heb ik hem de verschillen kunnen laten zien, wat voor hem de doorslag gaf om toch meer geld uit te geven aan de trap dan het bedrag dat op de laagste offerte stond. En ja, hij heeft inderdaad de trap bij ons gekocht

Het verschil tussen een budget- en een design trap van topkwaliteit

Als trappenspecialist is het misschien wel mijn manco dat ik in eerste instantie uit ga van een topkwaliteit. Kan TrappenXL u dan geen goedkopere trap aanbieden? Ja, die mogelijkheid is ca. 5 jaar geleden gecreëerd door de introductie van Economic Line. Bij deze trappen zijn de detaillering en de afwerking van een andere kwaliteit dan de hiervoor besproken designtrappen. Het is echter een bewuste keuze van de klant en hij kan dit verschil ook zeer duidelijk zien in onze showroom.

Wat kost een designtrap?

De meeste designtrappen liggen in de prijsrange tussen de € 6.500,- en € 13.500 all in. Dat wil zeggen: inclusief inmeten, 3D ontwerptekening, montage op locatie en inclusief B.T.W. Ook een balustrade langs de trap en langs het trapgat is hierin meegenomen. Nu zult u zeggen: tussen deze twee bedragen zit een dubbeling en ja, dat is inderdaad waar. Dit zit hem o.a. in de eerder genoemde verschillen. Daarentegen zit de genoemde Economic Line in een lagere prijsrange.

Waarom u kiest voor een design trap van TrappenXL

Ik vergeet bijna de belangrijke vraag aan het begin van deze blog: waarom zou u de trap bij TrappenXl bestellen? Ik hoop dat het hiervoor genoemde voorbeeld u voldoende heeft overtuigd maar ik heb nog een sterk onderscheidend argument: wij doen alles in eigen beheer. Dat wil zeggen: wij ontwerpen de trappen, wij produceren de trappen in onze eigen fabriek naast de showroom en de trappen worden door onze eigen gespecialiseerde montageploegen gemonteerd. Vraag bij een bezoek aan een showroom met trappen altijd of u ook even in de fabriek mag kijken. Aan u de conclusie als dit niet mogelijk blijkt.

Het bovenstaande verhaal overtuigt u hopelijk om in ieder geval een bezoek te brengen aan onze prachtige trappenshowroom. Ik kan u dan voor uw specifieke situatie en wensen direct een complete prijsopgave geven.

Ons assortiment & een indicatie van de prijs

Bent u benieuwd naar design trappen die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd of wellicht wilt u een indicatie van de prijs? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en een grote fotogalerij met voorbeeld trappen.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten