Welke trap past bij een industrieel interieur?

De trappen die bij een industrieel interieur passen zijn trappen met een basis in het originele materiaal. De trappen zijn complementair met de kleuren zwart, wit en grijstinten. Voordat je een trap uitkiest die bij een industriële stijl past raden wij een bezoek aan de showroom aan. De trap is namelijk een belangrijk onderdeel van je huis. Zeker als de trap op een prominente plek staat. Hieronder gaan wij dieper in op de kenmerken en eigenschappen van een industrieel interieur en de trap die daarbij past. Wij behandelen:

  • Kleurgebruik
  • Materialen
  • Dessins
  • Merken & Winkels

Heb je na het bekijken van de voorbeelden nog vragen, wil je meer voorbeelden van trappen die passen bij een industrieel interieur of heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Kleuren bij een industriële trap

De kleuren bij een industriële trap of stijl zijn in de basis naturel kleuren, zwart-, wit- en grijstinten. Ook legergroen kan mooi passen. De kleuren van de industriële stijlen hebben vaak hun basis in het originele materiaal. Een mooi voorbeeld is een metalen trap uitgevoerd in onbehandeld staal, waardoor min of meer een gepatineerd oppervlak ontstaat.

Industriele rechte trap

Vormen bij een industrieel interieur

De vormen bij een industrieel interieur zijn vaak strak en pragmatisch. De industriële vormen zijn vaak gerelateerd aan constructieve materialen zoals bijvoorbeeld stalen liggers in de vorm van een u. Dit soort materialen is goed toe te passen bij een rechte trap waarin het industriële karakter van de trap wordt versterkt.

Materialen bij een industriële trap

Materialen zoals metaal, beton, canvas, en hout passen goed bij een industrieel interieur. Een goed voorbeeld van een industriële trap is een volledige stalen trap waarbij het staal is voorzien van een matte transparante coating. Hierbij blijft het onbehandelde staal zichtbaar inclusief alle bewerkingssporen.

Industriële spiltrap
Industriele rechte-trappen

Dessins bij een industrieel interieur

Bij een industriële stijl passen grafische dessins zoals letters, typografieën en stempels. Het laten zien van industriële coderingen, aanwezig in het basismateriaal, kan cachet geven aan de industriële uitstraling van een ruimte. Dit benadrukt het technische karakter van bijvoorbeeld een trap opgebouwd uit constructieve elementen.

Merken & winkels voor een industrieel interieur

Er zijn veel merken en winkels waar je inspiratie op kunt doen voor een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld aan Gispen, Revolt, Eames, Tolix, Kee-Klamp, Jieldé, Neef Louis, Fens Decor, De Troubadour, Combitex, Havenloods 23, Bloomberry.

De hiervoor genoemde merken geven een beeld van en/of een aanvulling op de industriële stijl. Je kunt je hierdoor laten inspireren om zo een nog betere keus te kunnen maken voor een industriële look. Wellicht vul je het aan met brocante en vintage accessoires waarbij de technische uitstraling van de stalen trap goed tot zijn recht komt in het geheel.

Industriele spiltrap en accessoires

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten