Goedkope trappen van kwaliteit

Deze week wil ik je graag iets meer vertellen over goedkope trappen van hoge kwaliteit. Deze zelfbouwtrappen hebben een relatief lage prijs. Allereerst zal ik je vertellen waarom deze trappen in een lagere prijscategorie liggen.

Voordelen goedkope trappen

Kort gezegd om drie redenen:

  • De trappen zijn gestandaardiseerd.
  • De trappen worden in grotere series gemaakt.
  • Er is een beperkte keuze qua uitvoering en detaillering.

Waarom zijn goedkope trappen zo goedkoop?

Gestandaardiseerde trappen, dat wil zeggen: bij het ontwerp is bijvoorbeeld al rekening gehouden met het feit dat een aantal universele onderdelen voor verschillende soorten goedkope trappen kan worden toegepast. Hierdoor kan een lagere kostprijs voor de verschillende traponderdelen worden gerealiseerd.

Door de productie van grote series trappen of trapcomponenten wordt ook een lagere kostprijs berekend. En door maar een beperkt aantal kleuren toe te passen en gebruik te maken van dezelfde details op de verschillende soorten trappen kun je de prijs van deze onderdelen ook gunstig beïnvloeden.

Dit resulteert in een grote variatie aan zelfbouw trappen van een goede kwaliteit tegen een gunstige prijs. Nu klinkt dit niet altijd vanzelfsprekend en inderdaad zitten er ook hier wel een paar addertjes onder het gras. Als er op de budgettrappen niets was aan te merken, verkocht ik waarschijnlijk geen mooie op maat gemaakte designtrappen.

Nadelen goedkope trappen

De goedkope trappen hebben de volgende nadelen:

  • Een beperkt aantal afmetingen.
  • Een beperkt aantal kleuren en uitvoeringen.
  • Losse componenten.

De beperkingen van goedkope trappen

De afmetingen van de diverse trappen zijn beperkt dus je moet je altijd goed laten voorlichten of de standaardtrap wel past in je situatie. De trappen zijn maar in een beperkt aantal kleuren leverbaar. Dit zijn echter wel de meest toegepaste kleuren voor trappen: wit, zwart en grijs. De trappen bestaan in de meeste gevallen uit een groot aantal losse onderdelen die verpakt zijn in een kist. Hierdoor is de montagetijd van deze trappen langer dan bij de op maat gemaakte trappen.

Naast de hiervoor genoemde zaken voldoen deze trappen in de meeste gevallen ook niet aan het huidige Bouwbesluit waardoor ze als hoofdtrap in nieuwbouwwoningen sowieso ongeschikt zijn. Mijn advies is om deze trappen niet als hoofdtrap toe te passen. Ik heb hiervoor meerdere redenen die ik u graag in een adviesgesprek nader toelicht.

Hoofddealer in Nederland

De meeste zelfbouwtrappen worden niet door ons zelf geproduceerd. Alleen de trappen onder de rubriek “Economic Line” worden in onze eigen fabriek gemaakt.

Wij zijn hoofddealer van de Italiaanse firma Fontanot in Nederland. Dit bedrijf, waar we al jarenlang contact mee hebben, levert goedkope kwaliteitstrappen onder de merknamen Arke, Pixima, Nice en Tulip. Deze laatste Tulip spiltrap hebben wij samen met Fontanot ontwikkeld, speciaal voor de Nederlandse markt.

Naast Fontanot zijn er vergelijkbare fabrikanten, maar mijn ervaring als trappenspecialist is dat de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van dit bedrijf ver uitsteekt boven de concurrentie. Er zijn goedkopere aanbieders die graag via ons willen leveren maar door met name de lagere kwaliteit zie ik hier vanaf. Mijn advies is: koop nooit een trap alleen vanaf een plaatje. Als het kan, kom het even bij ons in de showroom kijken.

Ons assortiment & een indicatie van de prijzen

Voor meer informatie, inclusief de afmetingen, verwijs ik je graag door naar onze webshop. Een aantal van deze zelfbouw trappen staat in onze trappen showroom opgesteld.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten