U heeft een nieuwe moderne trap uitgekozen? Heeft u dan ook al nagedacht over welke trapleuning u gaat kiezen? Een trap valt of staat met de juiste moderne trapleuning. Allereerst heeft een trapleuning de functionaliteit om ongelukken te voorkomen en steun te bieden. U zult merken dat u zonder trapleuning wankeler zijn en minder evenwicht zal hebben. Daarnaast kan een trapleuning een echte eyecatcher worden binnen uw woning! Lees verder en laat u inspireren.

Combineer een glazen trapleuning met een stalen frame! Lees hier alles over een stalen trap.

Welke soorten trapleuningen zijn er?

Bij TrappenXL maken wij trappen op maat. Zo maken wij ook de trapleuning die u wenst in onze eigen fabriek. Wij kunnen gebruik maken van verschillende materialen. Vroeger werd er vrijwel vaak gekozen voor hout. Hout is een licht materiaal wat in elke kleur geschilderd kan worden, het heeft een warm karakter en verkrijgbaar in alle soorten en maten. Op het moment is metaal een steeds vaker gebruikt materiaal als het gaat om trapleuningen. Dit is ook een erg licht materiaal en kan over een flinke lengte beschikken. Metaal geeft een moderne look aan uw interieur.

Glazen trapleuning: modern en minimalistisch

Heeft u een modern interieur? Kies dan voor een glazen trapleuning! Het is tijdloos en neutraal en past binnen ieder interieur, daarnaast geeft het een ruimtelijk effect. Bij TrappenXL maken we gebruik van extra dik veiligheidsglas wat beschermd tegen vallen. De glazen trapleuning kunt u ook laten doorlopen als balustrade. Wilt u de glazen trapleuning omtoveren tot een echte eyecatcher met een modern en uniek effect? Maak dan gebruik van LED verlichting.

glazen trapleuning modern glazen trapleuning modern trapleuning glas modern modern glazen trapleuning

Moderne trapleuning: praktisch advies

Er is een grote kans dat u niet dagelijks een trapleuning koopt. Onze trappen experts hebben er wel veel verstand van. Zo is de hoogte, dikte en de afstand tot de muur belangrijk voor goede grip en om een comfortabele beklimming te maken. De hoogte van een trapleuning vanaf de traptrede is doorgaans tussen de 85 en 95 centimeter, afhankelijk van uw wens. De standaard diameter is 33 tot 43 centimeter en om uw trapleuning optimaal te gebruiken moet er minstens 5 centimeter afstand tussen de muur en trapleuning zitten.

Wilt u een moderne trapleuning kopen bij TrappenXL?

Bij TrappenXL voeren we van het volledige proces van ontwerp tot montage op locatie uit in eigen beheer. De mogelijkheden voor u zijn daarom zeer divers. Kom eens langs bij ons in de showroom of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen