Top 10 Wandafwerking Voor Je Vrijstaande Woning

Ben je binnenkort van plan om een prachtige vrijstaande woning te bouwen? Dan zijn er enorm veel mogelijkheden wat betreft de stijl die je gaat hanteren, zowel aan de buitenkant als het interieur. De stijl die je hanteert komt terug in onder meer de vloer, wand en gevel. In dit artikel hebben wij een top 10 opgesteld, bestaande uit prachtige soorten wandafwerking.

Aan elk type wandbedekking hebben wij als trapdeskundigen een prachtige design trap gekoppeld. Dit ter inspiratie om zo voor je een totaalplaatje te creëren.

1. De Houten Wandafwerking

De Houten Wandafwerking

Hiernaast zie je een inspiratiefoto van een wand, afgewerkt met schitterend hout (Antonissen.nl). Door het gebruik van verschillende kleuren hout, ontstaat er een bijzonder effect.

De Bijpassende Zwevende Trap

De bijzondere houten wand komt terug in de houten treden van de zwevende trap, zodat het een geheel met elkaar vormt.

2. De Natuurstenen Wandafwerking

De Natuurstenen Wandafwerking

Hiernaast zie je een inspiratiefoto van een wand afgewerkt met verschillende donkere kleuren natuursteen (bmnnijverdal.nl). Het gebruik van natuursteen is duurzaam en daarnaast ook sfeervol in combinatie met bijvoorbeeld een open haard.

De Bijpassende Muizenboomtrap

Het mooie contrast tussen enerzijds de natuurstenen wand en anderzijds de minimalistische transparante trap vormt een mooie en bovendien sfeervolle compositie.

3. De Leren Wandafwerking

De Leren Wandafwerking

Hiernaast zie je een wand afgewerkt met leren wandbekleding (gpdecor.nl). Afhankelijk van de setting zorgt dit voor een luxe setting. Daarnaast is het een duurzaam product en heeft het een lange levensloop.

De Bijpassende Muizenboomtrap

De organisch leren wand vormt een mooi geheel met de onbehandelde minimalistische stalen trap, waardoor deze goed in de omgeving wordt opgenomen.

4. De Geverfde Wandafwerking

De Geverfde Wandafwerking

Hiernaast zie je een inspiratiefoto van een geverfde wand (gpdecor.nl). Heel standaard, zul je misschien denken, maar daardoor niet minder mooi. De combinatie van kleuren en de structuur van schilderen kan voor mooie effecten zorgen.

De Bijpassende Spiltrap

De spiltrap als eyecatcher wordt geaccentueerd ten opzichte van de geverfde achterwand en vormt hiermee een prachtig plaatje.

5. De Natuurstenen Wandafwerking

De Natuurstenen Wandafwerking

Hiernaast zie je een inspiratiefoto van een natuurstenen wand (kastwandenopmaat.nl). De wand is voorzien van een UV- bestendige lak, wat deze wand geschikt maakt voor zowel binnen als buiten. Op deze foto zie je dat een lichte kleurvariant weer een heel andere sfeer brengt dan een donkerder tint.

De Bordestrap

De warme elementen van de traptreden van de bordestrap vormen een mooie aanvulling op de natuurstenen wand.

6. De Houten Wandafwerking

De Houten Wandafwerking

Hiernaast zie je een inspiratiefoto van een kamer met houten wand (prebos.nl). Het hout geeft een warme uitstraling en komt ambachtelijk over. Hierdoor ontstaat er een unieke uitstraling.

De Bijpassende Spiltrap

De stijl van het interieur in combinatie met de houten wand, wordt doorgezet in de smeedijzeren spiltrap met een eenvoudige vormgeving.

7. De Kurk Wandafwerking

De Kurk Wandafwerking

Hiernaast zie je een inspiratiefoto van een wand bekleed met wandkurk (puurkurk.nl). Dit is een 100% natuurlijk alternatief t.o.v. bijvoorbeeld verf of behang. Het is een duurzaam product, dat daarnaast tegen een stootje kan. Bijkomend voordeel is dat het geluiddempend werkt. Echter geeft het natuurlijk ook een extra touch.

De Bijpassende Muizenboomtrap

De warme kurkwand enerzijds en de volledige transparante stalen trap anderzijds vormen samen een goede compositie in dit interieur.

8. De Leren Wandafwerking

De Leren Wandafwerking

Hiernaast zie je een inspiratiefoto van een leren wand (rmrinterieurbouw.nl). Dit geeft een moderne en luxe uitstraling aan de ruimte waarin het wordt toegepast.

De Bijpassende Spiltrap

De diverse materialen, waaronder het leer van de wand en het onbehandelde staal van de spiltrap, geven de natuurlijke uitstraling van deze basismaterialen goed weer.

9. De Kurk Wandafwerking

De Kurk Wandafwerking

Hiernaast zie je een inspiratiefoto van een kurkwand (santana.be). Deze afwerking is 100% natuurlijk en bovendien duurzaam. Ook is wandkurk makkelijk te onderhouden. Wandkurk past zowel in een klassieke of zoals hiernaast in een zeer moderne setting.

De Bijpassende Rechte Trap

De witte elementen in dit interieur, waaronder  de designtrap, vormen samen met de warme kurkwand één dimensie.

10. De Natuurtegel Wand

De Natuurtegel Wand

De natuurtegel is weer een variant van een natuurstenen afwerking (Badendesign.nl). Door het toepassen van onregelmatigheden en natuurgetrouwe kleuren ontstaat er een heel natuurlijk effect.

De Bijpassende Rechte Trap

Door het toevoegen van een warm element, in dit geval de zwevende eikenhouten treden, komt deze strakke grijze natuurstenen wand met openhaard beter tot zijn recht.

Uitgelichte berichten

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten