Top 8 Vloeren Inspiratie Voor Vrijstaande Woningen

U bent van plan om een vrijstaande woning te bouwen, maar u hebt nog geen idee hoe u hier invulling aan moet geven? Voor welke gevel, kozijnen of vloer ga ik? Dit laatste onderwerp, de vloer, bespreken we in dit artikel. Wij hebben een top 8 opgesteld met prachtige vloeren, ter inspiratie voor uw vrijstaande woning (in aanbouw).

Aan elke vloer hebben wij als trapdeskundigen een prachtige design trap gekoppeld. Dit ter inspiratie om zo voor u een totaalplaatje te creëren.

1. De Gevlinderde Betonvloer

De Gevlinderde Betonvloer

Hiernaast ziet u een inspiratie foto van een schitterende gevlinderde bio-woonbetonvloer (G-Vloeren.nl). Normaliter kom je deze vloeren vaak tegen in bijvoorbeeld fabriekshallen. De foto laat echter zien, dat deze chique vloer ook uitstekend binnen uw woning past. Daarnaast heeft u een enorme keuze aan diverse coatings.

De Bijpassende Stalen Trap

Bijpassend in deze setting is bijvoorbeeld een matte zwarte stalen trap eventueel uitgevoerd in blauw staal of onbehandeld staal, zodat er een natuurlijk evenwicht ontstaat met de gebruikte basismaterialen van de vloer en wanden.

2. De Grigio Visgraatvloer

De Grigio Visgraatvloer

Hiernaast ziet u een inspiratie foto van een Grigio visgraatvloer (Baltussenparket.nl). Kenmerkend aan deze vloer is de authentieke sleetse uitstraling, waarbij vele legwijzes mogelijk zijn.

De Bijpassende Metalen Trap

Een metalen trap uitgevoerd met bijvoorbeeld glazen treden zal de transparantie in deze ruimte ten goede komen. De licht doorlaatbaarheid is hierbij een belangrijk gegeven.

3. De Gerookte Eiken Vloer

De Gerookte Eiken Vloer

Hiernaast ziet u een inspiratie foto van een gerookte eiken vloer met witte olie (Baltussenparket.nl). Kenmerkend aan deze vloer is de verouderde look, die een zeer authentiek effect geeft.

De Bijpassende Muizenboom Trap

Bijpassend bij deze vloer en setting is een minimalistische muizenboom trap. Deze versterkt niet alleen de authentieke setting, maar zorgt daarnaast ook voor een ruim gevoel.

4. De Keramische Vloertegels

De Keramische Tegels

Hiernaast ziet u een inspiratie foto van een vloer bestaande uit keramische tegels (Kroonvloereninsteen.nl). Kenmerkend aan de keramische tegels is de veelzijdigheid van kleur, afwerking en formaat. Dit houdt in dat u dus voor elke setting een geschikte tegelvloer kunt vinden.

De Bijpassende Stalen Trap

Een volledige stalen trap wit gecoat zodat de trap één geheel vormt met de vloer en de wanden. Een bijkomend voordeel is dat de living hierdoor optisch ruim blijft.

5. De Natuurstenen Tegelvoer

De Natuurstenen Tegelvloer

Hiernaast ziet u een inspiratie foto van een natuurstenen tegelvloer (Kroonvloereninsteen.nl). Deze vloer is verkrijgbaar in veel ontwerpen en kan daarnaast in alle ruimtes van het huis worden geplaatst.

De Minimalistische Trap

Bij deze hardstenen tegelvloer past een antraciet mat gecoate minimalistische trap waarbij bijvoorbeeld een lichte houten trede wordt toegepast.

6. De Duoplank Eiken Vloer

De Duoplank Eiken Vloer

Hiernaast ziet u een inspiratie foto van een duoplank eiken vloer (Baltussenparket.nl). Kenmerkend aan deze vloer is de stoere doch moderne uitstraling. Echter kan er vanwege de talloze afwerk mogelijkheden ook een passende uitstraling worden gecreëerd voor elke setting.

De Bijpassende Houten Trap

Bijpassend in deze setting is een stalen trap voorzien van bijvoorbeeld een matte transparante coating waarbij de treden worden uitgevoerd in eiken om de connectie met de vloer en de gebinten te maken.

7. De Trendpark Parketvloer

De Trendpark Parketvloer

Hiernaast ziet u een inspiratie foto van een Trendpark parketvloer (Baltussenparket.nl). Met deze vloer haalt u de natuur in huis. De structuur van de boom is namelijk terug te vinden in de planken!

De Bijpassende Zwevende Trap

De zwevende trap past het best bij deze vloer, omdat deze namelijk net als de omgeving een moderne uitstraling heeft.

8. De Woonbeton Vloer

De Woonbeton Vloer

Hiernaast ziet u een inspiratie foto van een woonbeton vloer (G-Vloeren.nl). Kenmerkend aan deze vloer is het natuurlijke en chique karakter. Waar dit voorheen vooral in winkels werd gebruikt, zie je dit nu steeds vaker bij particulieren.

De Bijpassende Middenboomtrap

De middenboomtrap uitgevoerd met een vierkante koker, eventueel voorzien van zwevende stalen treden, past het best in deze setting. De vierkant trapvorm maakt de connectie met de vierkante kolommen. De afwerking en uitstraling van deze trap zijn passend bij de betonnen vloerafwerking.

Het trap design proces

1

Inventarisatie

Bij het realiseren van een design trap, staan de wensen van de klant centraal. Allereerst wordt door één van onze specialisten de bouwkundige situatie van uw woning onder de loep genomen.
2

3D Ontwerp

Vervolgens zal er door de tekenaars een 3D ontwerp worden gemaakt van de desbetreffende design trap, volledig aansluitend op uw wensen en bovendien binnen het gestelde budget.
3

Montage

Wanneer de trap is gerealiseerd, zal deze worden geplaatst door onze ervaren montageploeg. Als bedrijf garanderen wij een ‘100% tevredenheidsgarantie’ aan al onze klanten.

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Klik hieronder op de knop ‘Offerte aanvragen’ en
vul het offerteformulier in. Eén van onze
specialisten zal binnen een paar werkdagen reageren!

Offerte aanvragen

Sluiten